12.11.15

«Λουκέτο» σε νοσοκομεία, σχολεία, τράπεζες, μουσεία...

Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός»
-Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια
-Ακυρώσεις και καθυστερήσεις πτήσεων
-Πώς θα κινηθούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς...
Με προσωπικό ασφαλείας στα δημόσια νοσοκομεία και από εφημερεύοντα φαρμακεία εξυπηρετούνται οι πολίτες, καθώς στην απεργία συμμετέχουν οι εργαζόμενοι στον χώρο της υγείας (γιατροί και λοιποί εργαζόμενοι στο ΕΣΥ, ιδιώτες γιατροί, οδοντίατροι, φαρμακοποιοί, φυσικοθεραπευτές) .

Ομόφωνες αποφάσεις για συμμετοχή στην απεργία έχουν ...λάβει η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Επιστημονικού Υγειονομικού Προσωπικού ΕΟΠΥΥ - ΠΕΔΥ (ΠΟΣΕΥΠ- ΕΟΠΥΥ -ΠΕΔΥ), ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ), η Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία (ΕΟΟ), ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος (ΠΦΣ) και ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών (ΠΣΦ).

Δυναμικό «παρών» από εκπαιδευτικούς

Μαζική αναμένεται η συμμετοχή εκπαιδευτικών δημόσιου (ΟΛΜΕ, ΔΟΕ) και ιδιωτικού τομέα (ΟΙΕΛΕ, ΣΙΕΛ - προσυγκέντρωση 10.30, Χαλκοκονδύλη και Πατησίων).

 Το κάλεσμα της ΔΟΕ αναφέρει: «Η καλλιέργεια ελπίδων από την πλευρά της κυβέρνησης για δικαιότερη φορολόγηση και ελάφρυνση των βαρών των ασθενέστερων ομάδων αποδείχτηκε απάτη. Τα θλιβερά προσχήματα περί έξωθεν εκβιασμών δεν μπορούν να αποκρύψουν τις τεράστιες κυβερνητικές ευθύνες».

«Με ευρύτερο πολιτικό πλαίσιο την πάλη ενάντια στα μνημόνια που αποσαθρώνουν την κοινωνία και την οικονομία, την πάλη ενάντια στη διάλυση του ασφαλιστικού συστήματος, στη λεηλάτηση των εισοδημάτων των πολλών και στο ξεπούλημα των δημόσιων αγαθών», σχολιάζει η ΟΙΕΛΕ.

Κλειστά μουσεία και καταστήματα

Εκτός λειτουργίας αρχαιολογικοί χώροι και μουσεία καθώς η Πανελλήνια Ένωση Υπαλλήλων Φύλαξης Αρχαιοτήτων (ΠΕΥΦΑ) καλεί τα μέλη της να συμμετάσχουν στην απεργία.

 Συμμετοχή αποφάσισε και η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ), έπειτα όμως από σχετικές αποφάσεις των τοπικών συλλόγων και Ομοσπονδιών.

Τράπεζες, ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΕΥΔΑΠ, ΕΛΤΑ

Και η ΓΕΝΟΠ στον απεργιακό χορό, η οποία καλεί τους εργαζόμενους στο συλλαλητήριο των συνδικάτων και στα κατά τόπους συλλαλητήρια των Εργατικών Κέντρων σε όλη τη χώρα.

«Οι εργαζόμενοι σε όλη τη χώρα, οι συνταξιούχοι και οι άνεργοι, είναι για μια ακόμη φορά αντιμέτωποι με σκληρά και άδικα μέτρα, μετά από έξι συνεχόμενα χρόνια λιτότητας και βάρβαρης επίθεσης στα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων», αναφέρει, μεταξύ άλλων, σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία.

Τέλος, απεργούν το προσωπικό των ΔΕΚΟ (ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΕΥΔΑΠ, ΕΛΤΑ), οι εργαζόμενοι στα υπουργεία, τις εφορίες, τα ασφαλιστικά ταμεία, τους δήμους, τις πολεοδομίες, οι εργαζόμενοι στις τράπεζες και οι αυτοαπασχολούμενοι (έμποροι, μηχανικοί, γιατροί, δικηγόροι, συμβολαιογράφοι).

Πώς θα κινηθούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς

Ακινητοποιημένοι είναι σήμερα οι συρμοί του μετρό, του προαστιακού και του ΟΣΕ.

Οι εργαζόμενοι σε ηλεκτρικό σιδηρόδρομο, τραμ, λεωφορεία και τρόλεϊ συμμετέχουν στην απεργία με στάσεις εργασίας. Συγκεκριμένα, ο ΗΣΑΠ και το τραμ θα λειτουργήσουν μεταξύ 10.00 και 16.00, ενώ λεωφορεία και τρόλεϊ θα κινηθούν μεταξύ 09.00 και 21.00.

Αλλαγές στα δρομολόγια του εθνικού σιδηρόδρομου ξεκίνησαν από την Τετάρτη και θα ομαλοποιηθούν έως το μεσημέρι της Παρασκευής.

Στην 24ωρη απεργία συμμετέχει και η Ομοσπονδία Συνδικάτων Μεταφορών Ελλάδας (ΟΣΜΕ), καλώντας τα συνδικάτα και τους εργαζόμενους στην πλατεία Kλαυθμώνος, στις 11.00 το πρωί της Πέμπτης.

 Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια

Δεν θα διεξαχθούν ακτοπλοϊκά δρομολόγια από τα μεσάνυχτα της Τετάρτης ώς και τα μεσάνυχτα της Πέμπτης, σε όλα τα λιμάνια της χώρας, καθώς η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία  (ΠΝΟ) και η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδος (ΟΜΥΛΕ) συμμετέχουν στην απεργία.

Ηδη η ΠΝΟ έχει διαμηνύσει ότι εάν δεν δοθούν ουσιαστικές λύσεις στα βασικά αιτήματα του κλάδου, οι ναυτεργάτες θα προχωρήσουν σε νέες απεργιακές κινητοποιήσεις.

Η ΟΜΥΛΕ καλεί τους εργαζομένους στον ΟΛΠ να δώσουν το «παρών» στην κεντρική συγκέντρωση των συνδικάτων στην πλατεία Κλαυθμώνος και τους λιμενεργάτες των άλλων περιοχών να συμμετάσχουν στις συγκεντρώσεις των τοπικών Εργατικών Κέντρων.

 Ακυρώσεις και καθυστερήσεις πτήσεων

Προβλήματα αναμένεται να παρουσιαστούν και στις πτήσεις, κυρίως σε αυτές που εξυπηρετούν τα μικρά αεροδρόμια, από την απεργία των εργαζομένων στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας.

Στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» και τα άλλα μεγάλα αεροδρόμια αναμένονται μόνον καθυστερήσεις, καθώς οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας δεν μετέχουν στην πανελλαδική κινητοποίηση.

Η Aegean ανακοίνωσε την ακύρωση έξι πτήσεων από Αθήνα προς Σαντορίνη και Μύκονο, καθώς και άλλων 28 της Olympic Air προς Καβάλα, Σάμο, Αλεξανδρούπολη, Ζάκυνθο, Γιάννενα, Χίο και Μυτιλήνη. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: