30.11.15

Για εσωτερική κατανάλωση...

tsipras twitter






Ετοιμαστείτε να το πείτε κι εσείς...
Στην χτεσινή Σύνοδο Κορυφής Ευρωπαϊκής Ένωσης-Τουρκίας, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας απευθύνθηκε στον Τούρκο πρωθυπουργό Αχμέτ Νταβούτογλου και του είπε «Ευτυχώς οι πιλότοι μας δεν είναι τόσο νευρικοί όσοι οι δικοί σας απέναντι στους Ρώσους. Είναι ανόητο και...
αδιανόητο αυτό που συμβαίνει στο Αιγαίο. Ξοδεύουμε δισ. για εξοπλισμούς. Εσείς για να παραβιάζετε, εμείς για να σας αναχαιτίζουμε. Έχουμε τα πιο σύγχρονα οπλικά συστήματα στον αέρα και από κάτω δεν μπορούμε να εντοπίσουμε τους διακινητές που πνίγουν αθώους ανθρώπους στο Αιγαίο».


Οι δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα ανέβηκαν στους λογαριασμούς του στο Twitter στα ελληνικά και στα αγγλικά αλλά, μετά την απάντηση του Αχμέτ Νταβούτoγλου πως «Τα σχόλια για τους πιλότους του Αλέξη Τσίπρα δεν συνάδουν με το πνεύμα της ημέρας. Αλέξη, ας εστιάσουμε στη θετική μας ατζέντα», ο Αλέξης Τσίπρας έσβησε τα σχόλια από τον λογαριασμό του στα αγγλικά και τα άφησε στα ελληνικά.
Δεν ξέρω γιατί ο Αλέξης Τσίπρας έσβησε τα σχόλιά του στα αγγλικά -αν και υποθέτω πως θα τον μάλωσαν η Μέρκελ, ο Ολάντ και ο Γιούνκερ-, αφού αυτά που είπε για την Τουρκία ήταν σωστά και την κατάλληλη στιγμή, αφού προηγήθηκε η κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού από την Τουρκία, με ανόητες δικαιολογίες.
Ξέρω, όμως, γιατί ο Αλέξης Τσίπρας άφησε τα σχόλιά του στα ελληνικά.


Τα σχόλια του Αλέξη Τσίπρα στα ελληνικά είναι για εσωτερική κατανάλωση.
Είναι για να τα διαβάζουν μόνο οι Έλληνες και να αισθάνονται περήφανοι που η πρωθυπουργάρα τους την είπε στον Τούρκο πρωθυπουργό.
Έχει πει πολλά για εσωτερική κατανάλωση ο Αλέξης Τσίπρας τα τελευταία χρόνια.
Για την ακρίβεια, όλα όσα έλεγε και λέει ο Αλέξης Τσίπρας είναι μόνο για εσωτερική κατανάλωση, αφού όχι μόνο δεν πραγματοποίησε τίποτα από αυτά που έλεγε αλλά έκανε ακριβώς τα αντίθετα.
Άλλα έλεγε ο Αλέξης Τσίπρας στις συμφωνίες με τους Ευρωπαίους εταίρους, άλλα έλεγε στους Έλληνες πολίτες.
Η ουσία είναι πως η Τουρκία, ένα κράτος-τρομοκράτης που τρομοκρατεί πρώτα από όλους τους ίδιους της τους πολίτες, τα πήρε όλα στην χτεσινή Σύνοδο Κορυφής -μαζί με 3 δισεκατομμύρια ευρώ, κατάργηση της βίζας για τους Τούρκους πολίτες και επανέναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων-, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας δεν θέλω να σας πω τι πήρε γιατί δεν θέλω να γράφω κακές λέξεις.
Δεν πίστευα ποτέ ότι θα το γράψω αυτό αλλά, είναι τόσο λίγοι ο Αλέξης Τσίπρας και οι άλλοι Έλληνες πολιτικοί αρχηγοί, που σκέφτομαι τι καλά που θα ήταν να ζούσαν σήμερα ο Κωνσταντίνος Καραμανλής και ο Ανδρέας Παπανδρέου.
Ετοιμαστείτε να το πείτε κι εσείς.

 pitsirikos 

Δεν υπάρχουν σχόλια: