30.11.15

Ικανοποίηση στη Λευκωσία...


...για τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής...

Ικανοποίηση εκφράζει η Λευκωσία για τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής Ε.Ε. - Τουρκίας. Ειδικότερα χαιρετίζει τη στήριξη από τους ηγέτες των κρατών- μελών, για την υποχρέωση της Τουρκίας να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της έναντι της Κυπριακής Δημοκρατίας.
Ταυτόχρονα χαιρετίζει τo γεγονός πως...
στην Κοινή Δήλωση έχει ενσωματωθεί αναφορά ότι τα κριτήρια που προβλέπει ο Οδικός Χάρτης για την ελευθεροποίηση θεωρήσεων εισόδου θα πρέπει να εφαρμοσθούν έναντι όλων των κρατών μελών.

Σε ανακοίνωση της προεδρίας της Κυπριακής Δημοκρατίας, που εκδόθηκε μετά την ολοκλήρωση της συνόδου, η Λευκωσία σημειώνει και το γεγονός ότι δεν καθίσταται υποχρεωτική η συνεισφορά των κρατών-μελών για τη χρηματοδότηση της Τουρκίας για το μεταναστευτικό.
Όπως αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση, στη διάρκεια της Συνόδου η Κυπριακή Δημοκρατία κατέθεσε γραπτή δήλωση, στην οποία, ενώ αναγνωρίζει την ανάγκη συλλογικής αντίδρασης στη μεταναστευτική κρίση, σημειώνει ότι η ενταξιακή πορεία της Τουρκίας εξαρτάται από την εφαρμογή των συμβατικών υποχρεώσεων της έναντι της Ευρωπαϊκής Ένωσης και όλων των κρατών- μελών, όπως αυτές καταγράφονται στο Διαπραγματευτικό Πλαίσιο, στα σχετικά Συμπεράσματα του Συμβουλίου και τη Δήλωση της 21ης Σεπτεμβρίου 2005.

Δεν υπάρχουν σχόλια: