21.11.15

Νίκος Παππάς: «Η πλειοψηφία είναι καθαρή και έχει ισχυρό κορμό»...

Νίκος Παππάς
«Η θεωρία της αριστερής παρένθεσης στα μυαλά ορισμένων αμετανόητων είναι ακόμα ζωντανή» επισημαίνει ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς.
Αναφορικά με τους σχεδιασμούς αντίπαλων πολιτικών κέντρων επισημαίνει με νόημα ότι «όποιος ανακατεύεται με τα πίτουρα της διαπλοκής τον τρώνε οι κότες των...
συμφερόντων», καταλογίζει στον Γιάννη Πανούση «ασάφειες, αντιφάσεις και αναπάντητα ερωτήματα», ενώ σχετικά με την παραίτηση του Γαβριήλ Σακελλαρίδη μιλά για επιλογή που είναι δύσκολο να εξηγηθεί πολιτικά.

• Η Ν.Δ. γενικεύει τις κατηγορίες προς τα στελέχη της κυβέρνησης για υποθέσεις -όπως υποστηρίζει- διαφθοράς. Πριν από λίγες μέρες καταγγελθήκατε κι εσείς με τον κ. Σπίρτζη.

Ας δούμε τη μεγάλη εικόνα. Η Ν.Δ. είναι σε στρατηγικό αδιέξοδο. Από το 2012 και μετά επένδυσε συστηματικά στην ιδέα ότι είναι η δύναμη που θα «κρατήσει την Ελλάδα στην Ευρώπη και το ευρώ», ενώ αντίθετα η Αριστερά είναι η δύναμη που θα έβγαζε τη χώρα από το ευρώ.

Πόνταρε στο ενδεχόμενο χρηματοπιστωτικού ατυχήματος και στην καταστροφή για να δικαιώσει αυτήν την κοντόθωρη και επικίνδυνη για την κοινωνία σύλληψη. Αυτή η σύλληψη ήταν η βάση της θεωρίας της αριστερής παρένθεσης.

• Υπάρχουν, πιστεύετε, παράγοντες που επιμένουν ακόμη σ’ αυτήν τη θεωρία;

Στα μυαλά ορισμένων αμετανόητων είναι ακόμα ζωντανή. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛΛ. έφερε τη συμφωνία, εξασφάλισε τη ρευστότητα, δίνει διαρκώς τη μάχη για την προστασία των αδυνάτων.

Ομως με την ολοκλήρωση της συμφωνίας με τους εταίρους, την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και τη σταθεροποίηση της χώρας αυτό το αφήγημα εξαντλεί εκ των πραγμάτων την όποια του χρησιμότητα. Συνεπώς η Ν.Δ. ψάχνει εναγωνίως τρόπο να κάνει αντιπολίτευση.

• Κάνατε λόγο στην ανακοίνωσή σας για σχέδιο...

Το παλιό αφήγημα κατέρρευσε. Καλύτερη συμφωνία δεν μπορούν να πουν ότι θα έφερναν. Τους μένει λοιπόν μια σκανδαλολογία. Συνιστώ απλώς προσοχή, γιατί όποιος ανακατεύεται με τα πίτουρα της διαπλοκής τον τρώνε οι κότες των συμφερόντων.

• Πώς είδατε τις καταγγελίες του Γιάννη Πανούση; Ως στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού και υπουργός, γνωρίζατε από παλιά τα όσα ισχυρίζεται περί απειλών εναντίον του;

Δεν υπήρχε κάτι ιδιαίτερο να ξέρω, δεν νομίζω πως απειλήθηκε περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο υπουργό Προστασίας του Πολίτη. Διερωτώμαι όμως: Τι έκανε κατά τη διάρκεια της θητείας του, ως καθ’ ύλην αρμόδιος για την ασφάλεια; Πώς προκύπτουν αυτά που ισχυρίζεται;

Πώς στήθηκαν τα γραφικά στα δελτία που μόνο ρεπορτάζ δεν ήταν; Η κατηγορία απέναντι στην εφημερίδα σας, δε, νομίζω ότι είναι τουλάχιστον εντυπωσιακή. Ασάφειες, αντιφάσεις και αναπάντητα ερωτήματα.

• Οι καταγγελίες του όμως υπάρχουν...

Ο κ. Πανούσης διαφοροποιεί τις εκδοχές της ιστορίας του, ανάλογα με την περίσταση. Οι ημέρες αυτές είναι κρίσιμες για την κοινωνία που δίνει μάχη να σταθεί όρθια και να προχωρήσει. Δεν αντέχει άλλες παραδοξότητες.

 Ολόκληρη η συνέντευξη στην «Εφημερίδα των Συντακτών - Σαββατοκύριακο » που κυκλοφορεί σήμερα και αύριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: