1.12.15

Στα τέλη του α' εξαμήνου του 2016 η άρση των capital controls...

Χουλιαράκης: Στα τέλη του α' εξαμήνου του 2016 η άρση των capital controls

Την αισιοδοξία που υπάρχει στο οικονομικό επιτελείο για την προοπτική άρσης των capital controls στο τέλος του πρώτου εξαμήνου του 2016 μετέφερε σε δημοσιογράφους, σύμφωνα με το Reuters, ο Γιώργος Χουλιαράκης.

«Θα ήταν ασφαλές να πω ότι όλοι οι...
έλεγχοι θα αρθούν μέχρι το τέλος του πρώτου εξαμήνου του 2016» δήλωσε σύμφωνα με το διεθνές πρακτορείο ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Χουλιαράκης, επισημαίνοντας ότι «δεν πρέπει να γίνουν βιαστικές κινήσεις».

«Δεν μπορούμε να το πράξουμε γρήγορα γιατί δεν θέλουμε πισωγυρίσματα» τόνισε ο κ. Χουλιαράκης αποκαλύπτοντας μέρος του σχεδιασμού της κυβέρνησης.

Η κίνηση αυτή εντάσσεται στη στρατηγική που έχει χαράξει το Μέγαρο Μαξίμου να περάσει εντός του Δεκεμβρίου ασφαλιστικό και προϋπολογισμό, ώστε να έχει καθαρό ορίζοντα να αναπτύξει το λεγόμενο παράλληλο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ από τις αρχές του νέου έτους.

Σε αυτή την πορεία δύο είναι οι βασικοί σταθμοί: πρώτον, η απόφαση των εταίρων για τη ρύθμιση του ελληνικού χρέους και, δεύτερον, η άρση των περιορισμών στη κίνηση των κεφαλαίων ώστε να κλείσει ο κύκλος που άνοιξε πριν από το δημοψήφισμα του περασμένου Ιουλίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: