1.12.15

Ετοιμοπόλεμη για κινητοποιήσεις η ΚΕΔΕ...


Ετοιμοπόλεμη για κινητοποιήσεις η ΚΕΔΕ 
Έκτακτη γενική συνέλευση παρουσία Κουρουμπλή...

Σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας συγκαλείται σήμερα η Έκτακτη Γενική Συνέλευση της Κεντρικής Ένωσης των Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) στην οποία έχει προσκληθεί να χαιρετίσει ο υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουμπλής. Η ΚΕΔΕ θα απαιτήσει...
ξεκάθαρες απαντήσεις στα οξύτατα προβλήματα που αντιμετωπίζει η τοπική αυτοδιοίκηση, αλλά και συγκεκριμένες δεσμεύσεις για την απόδοση των θεσμοθετημένων πόρων της.

Στο τραπέζι της έκτακτης γενικής συνέλευσης, με αποκλειστικό θέμα τα οικονομικά, θα πέσει και το ενδεχόμενο κινητοποιήσεων, με τους δημάρχους ωστόσο να περιμένουν τον υπουργό να υλοποιήσει τη δέσμευση του.

«H αυτοδιοίκηση θα σηκώσει το γάντι απέναντι στην κεντρική εξουσία αν δεν δοθούν λύσεις» είπε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ και δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης. Όπως είπε, η λειτουργία πλέον των δήμων, «εξαιτίας των περικοπών και της μη απόδοσης των προϋπολογισθέντων πόρων, αγγίζει τα όρια αντοχής και ομαλότητας».

Σύμφωνα με τον Γιώργο Πατούλη, «ένα μήνα πριν τη λήξη του 2015, υπάρχει υστέρηση απόδοσης θεσμοθετημένων πόρων στους δήμους της τάξης του 30%. Ήδη, υπάρχουν δήμοι που έχουν τεθεί σε καθεστώς επιτήρησης, ενώ σύντομα ακολουθούν και άλλοι. Η κατάσταση αναμένεται να επιδεινωθεί ακόμη περισσότερο το 2016, αφού στον προϋπολογισμό προβλέπεται και νέα μείωση των πόρων των δήμων, οι οποίοι θα κληθούν να δημιουργήσουν και πάλι πλεονάσματα όταν το υπόλοιπο κράτος θα εξακολουθήσει να δημιουργεί ελλείμματα».

newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: