24.12.15

Κάλαντα και μαντινάδες...

Ευχές και κάλαντα στον πρόεδρο της ΝΔ - ΒΙΝΤΕΟ
Κάλαντα και… μαντινάδες στον Κουτσούμπα - ΒΙΝΤΕΟ
...σε Πλακιωτάκη και Κουτσούμπα (ΒΙΝΤΕΟ)...
Το... όνειρο του ζει ο μεταβατικός πρόεδρος της ΝΔ, Γ. Πλακιωτάκης. Ακουσε στα γραφεια του κόμματος στην Συγγρού, τα κάλαντα από τον...
Όμιλο Βρακοφόρων Κρήτης.

Αμέσως μετά έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Όμιλο Βρακοφόρων Κρήτης και προσωπικά τον Στέλιο Κιαγιαδάκη για την τιμή που μας έκαναν, για τη συγκινητική ατμόσφαιρα που δημιούργησαν και  για το μήνυμα χαράς και αισιοδοξίας έφεραν στα Γραφεία της Νέας Δημοκρατίας.

Θα ήθελα να ευχηθώ σε όλους τους Έλληνες, όπου κι αν βρίσκονται, χρόνια πολλά και δημιουργικά.

Είμαι βέβαιος ότι με ενότητα και πίστη στα ιδεώδη του λαού και του Έθνους μας, μπορούμε να ξεπεράσουμε αυτή τη δύσκολη συγκυρία.

Εύχομαι πολύ σύντομα η Πατρίδα μας να βγει από την κρίση και να ανακτήσει τη θέση που της αρμόζει. Καλώ όλους τους Έλληνες να συνεχίσουν να κρατούν την Ελλάδα ψηλά και να διατηρήσουν την αισιοδοξία και την περηφάνια τους».

Δείτε και βίντεο:



Στο ίδιο πνεύμα κι ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, ο οποίος άκουσε τα κάλαντα στα γραφεία του κόμματος, στον Περισσό,  από τον  Όμιλο Βρακοφόρων Κρήτης και την Ένωση Ποντίων Περάματος.

«Να περάσουμε καλά Χριστούγεννα, καλές γιορτές, να υποδεχτούμε το νέο χρόνο γιατί, όπως είπατε, οι καταστάσεις είναι δύσκολες για τον λαό μας και για τον κρητικό λαό, αλλά και για το σύνολο της πατρίδας μας, για όλες τις περιοχές». Ο γγ του ΚΚΕ έκλεισε με μία μαντινάδα: «Στα χρόνια μας τα 100 μένουμε πάντα νέοι, είναι το δίκιο του λαού, που πάντα μάς εμπνέει», τους ευχήθηκε ο Κουτσουμπας.

Ο πρόεδρος του Ομίλου Βρακοφόρων Κρήτης, Στέλιος Κιαγιαδάκης, απάντησε με μια μαντινάδα: «Το Κάπα Κάπα έκλεισε ολόκληρον αιώνα, μια μέρα δεν επέρασε χωρίς δουλειά και αγώνα».

Λίγο αργότερα, στις 9:30, ο κ. Κουτσούμπας άκουσε τα κάλαντα από την Ένωση Ποντίων Περάματος «Ο Πόντος». «Ντο θ' εφτάμε τα παράδας και το πολλά το βίον, το ΚΚΕ ας όλεν το καλλίον» δήλωσε στα ποντιακά μετά τα κάλαντα ο γγ του ΚΚΕ και προσέθεσε: «Δύσκολες μέρες, βάσανα περνά ο λαός, καινούργιοι αντιλαϊκοί νόμοι έρχονται το 2016, άρα ο χορός είναι ο Πυρρίχιος, ο αγωνιστικός πολεμικός χορός απέναντι σε αυτούς που καταδυναστεύουν τη ζωή μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: