1.12.15

Ο Βενιζέλος αντεπιτίθεται διά της Φώφης...


Το «όλον ΠΑΣΟΚ» κηρύσσει ανένδοτο κατά Τσίπρα...
Tο «όλον ΠΑΣΟΚ» υπερίσχυσε του «ιστορικού ΠΑΣΟΚ», η Φώφη Γεννηματά κήρυξε τον ανένδοτο κατά Τσίπρα και ο νέος πόλεμος ξεκινά με υπογραφή Βενιζέλου.

Η σκληρή γραμμή του πρώην προέδρου του ΠΑΣΟΚ γίνεται, και επισήμως πλέον, η...
επίσημη γραμμή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης: Καμία γέφυρα συνεννόησης ή συναίνεσης με την κυβέρνηση, υπεράσπιση των πεπραγμένων της περιόδου Σαμαρά – Βενιζέλου με πρώτο το PSI, και αντεπίθεση σε όλα τα μέτωπα.

Στο πλαίσιο αυτό, και μετά τη μετωπική σύγκρουση Φώφης Γεννηματά και Αλέξη Τσίπρα στη σύσκεψη των αρχηγών, η μάχη περνά σε κοινοβουλευτικό επίπεδο. Και ήδη, χθες το βράδυ, 16 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ – ανάμεσά τους και ο Ευάγγελος Βενιζέλος – έδειξαν το επόμενο πεδίο της σύγκρουσης καταθέτοντας επερώτηση στη Βουλή για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και ζητώντας εξηγήσεις από τους υπουργούς Οικονομικών και Οικονομίας για την «παράδοση των ελληνικών τραπεζών σε ξένα funds έναντι πινακίου φακής».

Οι δύο υπουργοί ερωτώνται, μεταξύ άλλων, γιατί «επέτρεψαν την πλήρη απαξίωση του πιστωτικού συστήματος προκαλώντας ανήκεστη βλάβη στο Ελληνικό Δημόσιο, γιατί «πέταξαν λευκή πετσέτα στις απαιτήσεις του κουαρτέτου και απέκλεισαν τους Έλληνες μετόχους και το ΤΧΣ από την ανακεφαλαιοποίηση» και «γιατί παρέδωσαν τα πιστωτικά ιδρύματα έναντι ενός «πινακίου φακής» σε ξένους επενδυτές».

Η επερώτηση ήρθε μετά από πληροφορίες ότι στη Χαριλάου Τρικούπη εξετάστηκε σοβαρά το ενδεχόμενο να ζητηθεί εξεταστική επιτροπή για το θέμα της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών – προοπτική που, προς το παρόν, φέρεται να πάγωσε λόγω του ελάχιστου χρόνου που έχει περάσει από τις εκλογές.

Κυβερνητικές πηγές, σχολιάζοντας τις διαρροές αυτές αλλά και την κίνηση των 16 βουλευτών σημείωναν ότι δεν είναι άσχετες με την σκληρή κριτική που δέχεται η κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου για το PSI, τις συνέπειες που είχε στα ασφαλιστικά ταμεία και την εξεταστική επιτροπή για τα Μνημόνια. «Ο Βενιζέλος αμύνεται και αντεπιτίθεται διά της Φώφης», έλεγε χαρακτηριστικά χθες κυβερνητικό στέλεχος, ενώ οι ίδιες πηγές επεσήμαναν και την κοινή, έως και ταυτόσημη ρητορική που έχουν πλέον ο πρώην και η νυν πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Οι πλέον ενδεικτικές αυτής της ταύτισης ίσως είναι οι φράσεις που χρησιμοποίησαν πρώτα ο Ευάγγελος Βενιζέλος κι αμέσως μετά η Φώφη Γεννηματά, καλώντας αφ’ ενός εμμέσως τον Αλέξη Τσίπρα να παραιτηθεί και, βάλλοντας, αφ’ ετέρου κατά του Προέδρου της Δημοκρατίας για τη σύγκληση του συμβουλίου των αρχηγών αλλά και για την κριτική που άσκησε στο PSI.

Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο του tvxs, ΕΔΩ...

Δεν υπάρχουν σχόλια: