1.12.15

Πλακιωτάκης: Η κυβέρνηση θα απολογηθεί...

Πλακιωτάκης: Η κυβέρνηση θα απολογηθεί για το θέμα των τραπεζών
... για το θέμα των τραπεζών...
Επίθεση στην κυβέρνηση, την οποία και κατηγόρησε ότι συνεχίζει να οδηγεί τη χώρα στην ύφεση, εξαπέλυσε ο μεταβατικός πρόεδρος της ΝΔ Γιάννης Πλακιωτάκης, μιλώντας στο ετήσιο συνέδριο του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου. 

Ο...
Πλακιωτάκης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο εξεταστικής επιτροπής για το θέμα των τραπεζών, κατηγορώντας την κυβέρνηση πως ξεπούλησε το ελληνικό τραπεζικό σύστημα, προκάλεσε ζημίωσε το Δημόσιο και φόρτωσε νέα βάρη στους φορολογούμενους.

«Αντί να πανηγυρίζει ας ετοιμάσει την απολογία της. Οι ευθύνες είναι τεράστιες και δεν διαγράφονται» είπε, ενώ ζήτησε να προχωρήσουν άμεσα οι διαρθρωτικές αλλαγές που ανακόπηκαν στις αρχές του 2015.

Ο κ. Πλακιωτάκης επισήμανε πως πριν ένα χρόνο υπήρχε μια αισιόδοξη προοπτική, καθώς όλοι συζητούσαν για το τέλος του μνημονίου, αλλά «δυστυχώς ένα χρόνο από τότε δεν είμαστε στο τέλος του μνημονίου, αλλά στο ξεκίνημα ενός άλλου». 

«Όσα μεσολάβησαν γύρισαν τη χώρα πίσω. Άλλαξαν πολλά και άλλαξαν προς το χειρότερο. Εδώ και πέντε χρόνια η Ελλάδα αντιμετωπίζει την πιο δύσκολη περίοδο. Καταφεύγει σε δανειοδοτικές συμβάσεις που συνοδεύονται από μνημόνια. Οι συνέπειες είναι δραματικές σε όλους τους τομείς. Η πραγματική οικονομία έπαθε ασφυξία, η ανεργία εκτινάχθηκε» τόνισε, εκφράζοντας την έντονη ανησυχία του και για τις επιπτώσεις που θα έχουν στη χώρα μας οι διεθνείς εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή μας.

Ο μεταβατικός πρόεδρος της ΝΔ κατηγόρησε ανοιχτά τον ΣΥΡΙΖΑ πως προκάλεσε εκλογές εξαπατώντας τους πολίτες για να κλέψει την ψήφο τους και πως κατάφερε με ψέματα και υποσχέσεις να πάρει την εξουσία. «Από τότε, άρχισε η οικονομία να βυθίζεται. Η κυβέρνηση πάγωσε τα πάντα. Κατέληξε σε στάση πληρωμών και αναγκαστικό εσωτερικό δανεισμό. Έριξε τη χώρα στο λάκκο που έσκαβε. Έφερε τη χώρα στα πρόθυρα του Grexit και στο χείλος της καταστροφής. Αποφάσισε να προχωρήσει στη σύναψη του πιο επώδυνου μνημονίου» υποστήριξε.

Αναφερόμενος στο Ασφαλιστικό επισήμανε πως ο πρωθυπουργός δεν μπορεί να συνεχίζει το ίδιο παιχνίδι ανευθυνότητας. «Δεν μπορεί να προχωρά σε περικοπές 2 δισ. και να λέει άλλα. Δεν μπορεί να μιλά για συνεννόηση και ταυτόχρονα να βρίζει τα κόμματα της αντιπολίτευσης» τόνισε, καταλήγοντας πως «ο ΣΥΡΙΖΑ και η ηγεσία του ποτέ δεν ήθελαν τη συνεννόηση».
Ως προς το προσφυγικό, ο κ. Πλακιωτάκης κατηγόρησε την κυβέρνηση πως με την πολιτική της έστειλε αρνητικά μηνύματα. «Οι κραυγές της κυβέρνησης για ανοιχτά σύνορα, οι δηλώσεις για μετανάστες που λιάζονται, το κλείσιμο της Αμυγδαλέζας, ήταν αρνητικά μηνύματα» είπε χαρακτηρίζοντας «περίεργες» τις ιδέες που έχουν εκφραστεί για κοινές περιπολίες με την Τουρκία.

«Είναι φανερό ότι πολλά κράτη αλλάζουν στάση ως προς το προσφυγικό ζήτημα και η αλλαγή αυτή μπορεί να επιφυλάσσει κινδύνους. Το προσφυγικό, η διεθνής τρομοκρατία, ο πόλεμος κατά του ISIS απαιτούν από όλους συνέπεια και συναίσθηση ευθύνης» τόνισε χαρακτηριστικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: