1.12.15

Προσκλητήριο απόντων από το Μέγαρο Μαξίμου...

Προσκλητήριο απόντων από το Μέγαρο Μαξίμου - Καρφιά κατά Δραγασάκη, Σκουρλέτη και Κουρουμπλή

Η σιωπή είναι χρυσός ή... μήνυμα. Στην περίπτωση των συνεργατών του πρωθυπουργού, οι άνθρωποι του Αλέξη Τσίπρα εκλαμβάνουν ως μήνυμα τη σιωπή κορυφαίων υπουργών και δεν κρύβουν τη δυσαρέσκειά τους, αλλά και την ενόχληση του ίδιου του προέδρου της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ. Τα βέλη τους έχουν ως πρώτο στόχο τον...
αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Γιάννη Δραγασάκη, από τον οποίο θα περίμεναν να διαψεύδει, τουλάχιστον, τα σενάρια που τον εμφανίζουν να αντικαθιστά τον Αλέξη Τσίπρα! Κυρίως, όμως, οι επιτελείς του Μεγάρου Μαξίμου είναι ενοχλημένοι γιατί ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης απουσιάζει από τις μεγάλες μάχες και δε στηρίζει τις πολιτικές της κυβέρνησης. "Είναι κλεισμένος στα γραφεία του και δεν ξέρουμε τι κάνει" αναφέρουν χαρακτηριστικά στις μεταξύ τους συζητήσεις στελέχη της Κουμουνδούρου.

"Εκ της θέσεώς του θα μπορούσε να βγαίνει στα ΜΜΕ χωρίς αντίλογο και να προβάλλει τις θέσεις μας" επισημαίνει στο "newpost" συνεργάτης του πρωθυπουργού που έχει μείνει στα κομματικά μετόπισθεν και δεν κρύβει την προσωπική του απογοήτευση γιατί, όπως λέει, "δεν αγωνιστήκαμε για να γίνουν κάποιοι υπουργοί και να μη στηρίζουν την κυβέρνηση της Αριστεράς".

Στο πλαίσιο αυτό, οι πλέον καχύποπτοι συνδέουν τη στάση του με την επιθυμία του να μην έχει φθορά και να μπορέσει να παίξει ως λύση κοινής αποδοχής αν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ αναγκαστεί να παραδώσει σε ένα ευρύτερο σχήμα. Με την ίδια "κατηγορία" εγκαλούν ορισμένοι στην Κουμουνδούρου και τον Πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση. "Δε θα θέλαμε να είναι το αντίθετο της Ζωής, προφανώς και δεν πρέπει να βγαίνει ο Πρόεδρος της Βουλής καθημερινά στα κανάλια, αλλά όχι και να είναι εξαφανισμένος" σημειώνει ο συνομιλητής μας.

Η λίστα με τους απόντες έχει και άλλους: τον Πάνο Σκουρλέτη, τον Νίκο Κοτζιά, τον Παναγιώτη Κουρουπλή και τον Γιώργο Χουλιαράκη. Για τους δύο πρώτους ο συνομιλητής μας λέει πως "είναι δύο στελέχη από τα οποία ο Αλέξης περίμενε πολύ περισσότερα, καθώς γνωρίζονται και έχουν συνεργαστεί για χρόνια".

Για τον υπουργό Εσωτερικών επισημαίνει την "πικρία" του πρωθυπουργού, καθώς "τον έκανε πρώτο τη τάξει υπουργό παρότι δεν είναι από τις τάξεις του ΣΥΡΙΖΑ" ενώ για τον τελευταίο στέκεται στο γεγονός πως "από υπηρεσιακό ο Αλέξης τον έκανε μέλος της κυβέρνησης, αλλά αποφεύγει να τον στηρίζει".

newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: