11.12.15

«Καταλαβαίνω την πικρία ορισμένων»...

Τσίπρας: Κάποιοι παραμόνευαν στη γωνία για την κατάρρευση τραπεζών
Τσίπρας: Κάποιοι παραμόνευαν στη γωνία για την κατάρρευση τραπεζών...
Απαντώντας στην ερώτηση της Ντόρας Μπακογιάννη σχετικά με την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών ο Αλέξης Τσίπρας έκανε λόγο για υπονομευτική και λαϊκίστικη πλειοδοσία γύρω από το ζήτημα, για το οποίο του δίνεται εκ νέου η ευκαιρία να...
το ξεκαθαρίσει οριστικά μέσα από την ερώτηση, έκανε λόγο ο Αλέξης Τσίπρας.

«Καταλαβαίνω απολύτως την πικρία ορισμένων κύκλων που ίσως να προσδοκούσαν μέσα από μια πιθανή αποτυχία στην ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών να ξαναφέρουν από το παράθυρο τα σενάρια του Grexit, αλλά και κάποιων άλλων κύκλων που ενδεχομένως να καρτερούσαν, να παραμόνευαν να οδηγηθεί η δαδικασία σε αποτυχία και κάποιες μεγέλες συστημικές τράπεζες να οδηγηθούν σε εκκαθάριση, ώστε με μικρό αντίτιμο να αποκτήσουν τον έλεγχο των τραπεζών» τόνισε.

Ο κ. Τσίπρας είπε ότι τον εκπλήσσει η σπουδή της κ. Μπακογιάννη να κάνει αυτή την ερώτηση και με αυτόν τον τόνο και να υιοθετεί και μάλιστα αστήρικτα, όπως πρόσθεσε, διάφορες θεωρίες συνωμοσίας για ξεπούλημα σε αρπακτικά.

Στη συνέχεια ο πρωθυπουργός κλιμάκωσε την επίθεσή του προς την αξιωματική αντιπολίτευση δηλώνοντας «Στελέχη της ΝΔ - που σήμερα διεκδικούν και την αρχηγία - υποκινούσαν την εκροή καταθέσεων πριν αναλάβει ο ΣΥΡΙΖΑ» και προσθέτοντας «Έχετε λόγους να ξεχνάτε τη διάλυση της ΑΤΕ και του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου».

Δεν υπάρχουν σχόλια: