1.12.15

Σε βουλευτές της αντιπολίτευσης προσβλέπει ο ΣΥΡΙΖΑ...


Στη στήριξη ή και τη συνεργασία με βουλευτές της αντιπολίτευσης προσβλέπει ο ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς να αποκλείει εντελώς και τη σύμπλευση με την Ένωση κεντρώων του Βασίλη Λεβέντη.
Όλες οι πληροφορίες συγκλίνουν πως η...
χθεσινή δήλωση της κυβερνητικής εκπροσώπου Όλγας Γεροβασίλη στο Real.gr για ενδεχόμενη διεύρυνση της κυβερνητικής πλειοψηφίας δεν έγινε τυχαία, με την Κουμουνδούρου να έχει ενδείξεις (αν όχι κάτι περισσότερο…χειροπιαστό) ότι βουλευτές της αντιπολίτευσης θα στηρίξουν την κυβέρνηση.

Άλλες πληροφορίες επιμένουν για «φλερτ» με τη βουλευτίνα του Ποταμιού Κατερίνα Μάρκου.

Η “Realnews”, την Κυριακή 15 Νοεμβρίου είχε προϊδεάσει για την εξέλιξη. Έγραφε χαρακτηριστικά: «Μέσα σε αυτό το κλίμα, βουλευτής του Ποταμιού, σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες, φλερτάρει με τον ΣΥΡΙΖΑ. Ο (η) βουλευτής του Ποταμιού έχει προκαλέσει έκπληξη, καθώς έως τώρα ήταν κυρίως στην κατεύθυνση του «ευρωπαϊκού μπλοκ». Στην οδό Σεβαστουπόλεως υποψιάστηκαν το φλερτ από τις θέσεις του συγκεκριμένου προσώπου σε ψηφοφορίες .

Ψηφίζει πάντα τη θέση που είναι πιο κοντά στον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ έως και πριν από τις εκλογές ταυτίζονταν με την άλλη πλευρά». Η “R” δεν διαψεύστηκε και την επόμενη Κυριακή, 22 Νοεμβρίου, έγινε πιο συγκεκριμένη: «Κινητοποίηση προκάλεσε το δημοσίευμα της “R” την περασμένη Κυριακή πως «βουλευτής του Ποταμιού φλερτάρει με τον ΣΥΡΙΖΑ». Οι Χ. Θεοχάρης και Γ. Μαυρωτάς έπιασαν την Κατερίνα Μάρκου και την ρώτησαν αν θα κάνει το βήμα. Η ίδια…απάντησε με γέλια». Και πάλι δεν υπήρξε η παραμικρή διάψευση.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες της “R” , υπάρχουν δυο ακόμα πρόσωπα από διαφορετικά κόμματα που δεν αποκλείουν να συζητήσουν με την Κουμουνδούρου. Το ένα πρόσωπο προέρχεται από το χώρο της αριστεράς και υπήρξε στέλεχος ή συνεργαζόμενος σε τρία τουλάχιστον κόμματα, το άλλο πρόσωπο ανήκει σε κόμμα που ο επικεφαλής του δεν έχει κόψει τους διαύλους επικοινωνίας με τον ΣΥΡΙΖΑ. Είναι όμως σαφές πως τελικά η στάση τους θα εξαρτηθεί από το γενικότερο πολιτικό κλίμα και από το αν η κυβέρνηση θα δείξει με την ψήφιση του ασφαλιστικού και του φορολογικού ότι διαθέτει προοπτική.

Δυσαρέσκεια για τον Βασίλη Λεβέντη

Η προγραμματισμένη-κατά δήλωσή του-συνάντηση του Βασίλη Λεβέντη με τον πρωθυπουργό εντός της εβδομάδας, ενδέχεται να σηματοδοτήσει εξελίξεις, είτε «σφραγίζοντας» τη συνεργασία τους, είτε-το πιθανότερο-κλείνοντας οριστικά τη συζήτηση περί διεύρυνσης της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας με την Ένωση Κεντρώων.

Το «φλερτ» με τον Βασ. Λεβέντη το υποστηρίζει ομάδα στενών συνεργατών του πρωθυπουργού, ευελπιστώντας ότι η υιοθέτηση ενός μέρους των «9 σημείων» που προτείνει στην κυβέρνηση, ενδέχεται να οδηγήσουν σε ψήφο ανοχής της Ένωσης Κεντρώων, που θα βοηθήσει την κυβέρνηση να περάσει τα δύσκολα μέτρα του ασφαλιστικού και του φορολογικού νομοσχεδίου.

Άλλοι , ωστόσο, συνεργάτες του πρωθυπουργού επιμένουν πως ο Βασίλης Λεβέντης αποτελεί τον «λαγό» για την οικουμενική κυβέρνηση, σε πλήρη συνεννόηση με την «διαπλοκή» και ως εκ τούτου όχι απλώς δεν θα πρέπει να υπάρξει συνεργασία, αλλά πρέπει από τώρα να σχεδιαστεί μια πολιτική αποκάλυψη του ρόλου του ιδίου και της Ένωσης Κεντρώων.

Ο Αλ. Τσίπρας κρατά κλειστά τα χαρτιά του, εξετάζοντας όλα τα πιθανά σενάρια που θα παρουσιαστούν το επόμενο διάστημα.

Μήνυμα σταθερότητας

Ο πρωθυπουργός, από το βήμα της συνεδρίασης της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, θα αποστείλει μήνυμα πολιτικής σταθερότητας και εμπιστοσύνης προς τους 153 βουλευτές του κυβερνητικού συνασπισμού.

Παράλληλα, ενόψει του ασφαλιστικού και του φορολογικού, θα απευθύνει μήνυμα στους δανειστές ότι η Ελλάδα θα υλοποιήσει το πρόγραμμα, αλλά δεν συγκυβερνά μαζί με τους δανειστές και ότι τα μέτρα που θα χρειαστούν θα τα αποφασίσει η ίδια.

Προβληματισμός και ανησυχία

Στο Μέγαρο Μαξίμου αναμένουν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τις τοποθετήσεις των βουλευτών στη συνεδρίαση της ΚΟ, καθώς επικρατεί προβληματισμός και ανησυχία για τα μέτρα που φέρνει προς ψήφιση η κυβέρνηση.

Η ηγεσία της κυβέρνησης ανησυχεί για διαρροές στο ασφαλιστικό και ουσιαστικά καλεί όποιον βουλευτή διαφωνεί να παραδώσει την έδρα.

real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: