31.1.16

Ολη η αλήθεια για το ασφαλιστικό των αγροτών...

Σαρωτικές αλλαγές φέρνει το νέο σχέδιο για το ασφαλιστικό και την φορολογία των αγροτών, καθώς πλέον οι... εισφορές που θα αποδίδουν θα συνδέονται με το καθαρό τους εισόδημα, ενώ στην ουσία καταργεί τις επτά ασφαλιστικές κλάσεις, τις οποίες μπορούσαν μέχρι πρότινος να επιλέξουν οι ασφαλισμένοι.
Την ώρα που όλος ο αγροτικός κόσμος είναι επί ποδός πολέμου, με μπλόκα και αποκλεισμούς οδών σε όλη την Ελλάδα, η κυβέρνηση προωθεί ένα ασφαλιστικό νομοσχέδιο που ανατρέπει καθεστώτα χρόνων στην νομοθεσία του αγροτικού ασφαλιστικού συστήματος, ενώ προχωρά και στην ενοποίηση του ΟΓΑ με τα υπόλοιπα ασφαλιστικά ταμεία.

Σύμφωνα με τον ορκωτό λογιστή Κωνσταντίνο Νιφορόπουλο, ''οι τρεις βασικές αλλαγές που εμφανίζονται μέσα στο νομοσχέδιο για τους αγρότες είναι η σύνδεση των εισφορών με το καθαρό εισόδημα του προηγούμενου χρόνου, η κατάργηση ή μάλλον διαφοροποίηση των επτά ασφαλιστικών κλάσεων, ενώ, σύμφωνα, με το νέο νομοσχέδιο, προβλέπεται και κατάργηση του ΟΓΑ με την μορφή που υπάρχει μέχρι σήμερα''...

Δεν υπάρχουν σχόλια: