31.1.16

Συμμετοχή όλων σε μια προοδευτική παράταξη...


...ζητά η Φώφη...

Προτροπή για συμμετοχή στην ανασύνταξη μιας προοδευτικής παράταξης, προς τα κοινωνικά κινήματα, τις δημιουργικές δυνάμεις, τους πολίτες που θέλουν την σύνθεση, την...
κοινή πορεία, "που θέλουν την Ισχυρή Ελλάδα μέσα στην Ευρώπη και το Ευρώ", εκφράζει η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, σε άρθρο της στην εφημερίδα "ΤΟ ΒΗΜΑ της Κυριακής". "Να πάρουμε τώρα όλοι την πρώτη θετική απόφαση συμμετοχής", επισημαίνει.

"Το ζήτημα μας ξεπερνάει ως πρόσωπα και το ζητούμενο είναι, όχι ο ρόλος του καθένα μας, αλλά η ανασύνταξη της παράταξης", τονίζει η κ. Γεννηματά και προσθέτει ότι "η κοινωνία είναι προ των πυλών μιας ακόμα πόλωσης και αυτό είναι το τελευταίο που χρειάζεται η χώρα".

"Η λύση στο αδιέξοδο με την ανίκανη Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, δεν είναι ο ΑΝΤΙΣΥΡΙΖΑ, ούτε η παλινόρθωση της Ν.Δ.", συνεχίζει η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επαναλαμβάνει την ανάγκη δημιουργίας μιας "ισχυρής προοδευτικής παράταξης", "με αυτόνομο ρόλο και αυτοδύναμη στρατηγική, πολιτικά οριοθετημένη από τον δήθεν αριστερό λαϊκισμό, αλλά και την "ρετρό" συντηρητική πολιτική της δεξιάς".

Ακόμη, η κ. Γεννηματά σημειώνει ότι αποστολή της νέας παράταξης, θα είναι να ενωθεί η χώρα και οι πολίτες, να ενωθούν οι πολιτικές δυνάμεις, χωρίς προσωπικές στρατηγικές. "Απαιτείται πάνω απ’ όλα απόφαση ευθύνης και υπέρβασης προσωπικών και κομματικών σκοπιμοτήτων και εγωισμών". Αναγνωρίζοντας ότι το εγχείρημα θέλει χρόνο και ωρίμανση, επισημαίνει την ανάγκη "να δουλέψουμε για να επανέλθει η αισιοδοξία, η αξιοπρέπεια η περηφάνια, οι καλύτερες μέρες σ’ αυτόν τον τόπο. Με νέες πολιτικές, με τομές, και μεταρρυθμίσεις, με δικαιώματα και υποχρεώσεις, με ανάπτυξη και αναδιανομή του οφέλους της υπέρ των κοινωνικά αδύναμων".

Τέλος, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επαναλαμβάνει την πρότασή της να γίνει το πρώτο βήμα με διάλογο για την οργάνωση μιας συνδιάσκεψης που θα αποφασίσει τη διακήρυξη, τις πολιτικές θέσεις, το όνομα και τα σύμβολα του νέου φορέα και επισημαίνει: "Να τολμήσουμε. [...] Συζητώντας κύρια για το πολιτικό στίγμα, την φυσιογνωμία, τις πολιτικές θέσεις του νέου φορέα και όχι για μηχανισμούς ή σκοπιμότητες που άλλα υποκρύπτουν".

Δεν υπάρχουν σχόλια: