31.1.16

Βήμα προς τα εμπρός η ασφαλιστική μεταρρύθμιση...

... λέει ο Βίζερ...
Ως ''φιλόδοξο βήμα προς τα εμπρός'' χαρακτηρίζει ο επικεφαλής του EWG Τόμας Βίζερ στην εκπομπή ''Ακραίως'' στον ΣΚΑΙ με τον Τάκη Χατζή και τον Νίκο Παναγιωτόπουλο, την μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού, ενώ σε σχέση με την αξιολόγηση, τονίζει ότι...
δεν είναι δυνατόν να προβλεφθεί ακόμα το ακριβές χρονοδιάγραμμά της.

Σύμφωνα με τον κ. Βίζερ: 

Η πρόταση για τη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού συστήματος από τις ελληνικές αρχές είναι ένα μεγάλο και φιλόδοξο βήμα προς τα εμπρός. Οι θεσμοί έχουν αρχίσει την αξιολόγησή του και θα αρχίσουν να το συζητούν με τις ελληνικές αρχές σύντομα. Ο στόχος της μεταρρύθμισης είναι να διασφαλιστεί η βιωσιμότητα του συνταξιοδοτικού συστήματος και να αποφευχθούν αντικίνητρα για τη συμμετοχή στην αγορά εργασίας. Το ασφαλιστικό είναι ένα από τα κύρια στοιχεία της πρώτης αξιολόγησης. 
Ο επικεφαλής του EWG υπογραμμίζει, δε, για την πρώτη αξιολόγηση:

Ο στόχος είναι να ολοκληρωθεί η πρώτη αναθεώρηση του προγράμματος του ΕΜΣ , το συντομότερο δυνατό.  Καθώς είναι πολλά και πολύπλοκα τα θέματα που εμπλέκονται , το χρονοδιάγραμμα για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης δεν είναι δυνατόν να προβλεφθεί στο παρόν στάδιο. 
Την ίδια στιγμή, επισημαίνει στην εκπομπή ότι οι αποφάσεις για το χρέος είναι προϋπόθεση για ένα πρόγραμμα του ΔΝΤ: ''Είναι σημαντικό όλοι οι θεσμοί να συμμετάσχουν στο Staff Level Agreement, που θα αποτελέσει την απαραίτητη βάση για την ανάλυση της βιωσιμότητας του χρέους . Στη βάση αυτή , οι αποφάσεις για τα μέτρα που σχετίζονται με το χρέος μπορούν να προετοιμαστούν καθώς πρόκειται και προϋπόθεση και για ένα πρόγραμμα του ΔΝΤ. Λαμβάνοντας υπόψη πόσο είναι αλληλένδετα όλα αυτά τα ζητήματα, επίσημες αποφάσεις για όλα αυτά είναι πιθανόν να ληφθούν σχεδόν ταυτόχρονα''.

newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: