31.1.16

Συνελήφθησαν ύποπτοι τζιχαντιστές στην Αλεξανδρούπολη...

Περιπολικό
Στις συλλήψεις δύο ατόμων ύποπτων για διασυνδέσεις με τρομοκρατία προχώρησε η αστυνομία στο ΚΤΕΛ Αλεξανδρούπολης, την ώρα που...
έβγαζαν εισιτήρια.

Έφτασαν με σουηδικά διαβατήρια στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» και συνέχισαν οδικώς μέχρι τη Θράκη. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο άντρες σκόπευαν να περάσουν μέσω των Κήπων του Έβρου στην Τουρκία και ύστερα στη Συρία.

Έπειτα από έλεγχο στις αποσκευές τους οι αρχές εντόπισαν πάνω τους ένα μαχαίρι τύπου χατζάρας. Είχαν απασχολήσει στο παρελθόν τις διεθνείς διωκτικές αρχές.

Ο ένας, 30χρονος με καταγώγη από τη Βοσνία, είναι ύποπτος για σχέση με την Αλ Κάιντα. Είχε καταδικαστεί σε 14 χρόνια φυλάκισης διότι είχαν βρεθεί στο σπίτι του εκρηκτικά και βίντεο στο οποίο εμφανιζόταν άγνωστος άνδρας που απειλούσε με τρομοκρατικές επιθέσεις. 

Σε εξέλιξη είναι οι έρευνες της αστυνομίας και επικοινωνίες με τις Σουηδικές αρχές, ενώ οι δύο άντρες βρίσκονται υπό κράτηση και αναμένεται να οδηγηθούν στον ανακριτή.

Για την υπόθεση έχει σχηματιστεί δικογραφία και κατηγορούνται για κατοχή πολεμικού υλικού με σκοπό εφοδιασμό τρομοκρατικών οργανώσεων.

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: