31.1.16

Ανυποχώρητοι οι αγρότες...


...εξετάζουν και αιφνίδιο «μπλακ άουτ»...

Δεν αποκλείουν οι αγρότες το αιφνίδιο «μπλακ άουτ» οδών στο πλαίσιο της κλιμάκωσης των κινητοποιήσεών τους, ενώ σήμερα διατηρείται το πρόγραμμα αποκλεισμών των...
προηγούμενων ημερών στα μπλόκα της κεντρικής και δυτική Μακεδονίας. Κλειστά έως τις 18.00 είναι και τα Τέμπη.
Για σήμερα, σε πολλές περιοχές στην Κεντρική και Δυτική Μακεδονία διατηρείται το πρόγραμμα των προηγούμενων ημερών σε ό,τι αφορά στους αποκλεισμούς των δρόμων και κομβικών σημείων όπου οι αγρότες έχουν στήσει τα μπλόκα τους. Κάποιοι προβαίνουν σε πολύωρες κινητοποιήσεις, ενώ άλλοι αποφάσισαν να δώσουν «ρεπό», για επίσκεψη του αγροτικού κόσμου στα μπλόκα.
Υπάρχουν βέβαια και εκείνοι που συνεχίζουν τις δράσεις ενημέρωσης του κοινού για τις θέσεις τους, μοιράζοντας ενημερωτικά φυλλάδια και προϊόντα, ενώ άλλοι γνωρίζοντας κινήσεις μελών της κυβέρνησης, διοργανώνουν μετάβαση στα συγκεκριμένα σημεία και συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας.
Κοινή θέση είναι ότι, τουλάχιστον μέχρι την Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου, δεν πρόκειται κανείς να συναντηθεί με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα και όποιος το επιχειρήσει «θα αποτελεί κόκκινο πανί στον χώρο».
Η εικόνα στα μπλόκα της Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας
Το μπλόκο στο τελωνείο του Προμαχώνα στα σύνορα της Ελλάδας με τη Βουλγαρία, που έχει «απαγορεύσει» από την Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2016 την είσοδο σε νταλίκες και φορτηγά, δίνοντας ελευθέρας στα λεωφορεία και τα Ι.Χ. οχήματα, από νωρίς το βάδυ, θα συνεχίσει με το ίδιο ρυθμό μέχρι και αύριο, όπως μας επισήμανε στο ΑΜΠΕ ο αγροτοσυνδικαλιστής Βισαλτίας, Στέργιος Λίτος.
Στα διόδια των Μαλγάρων, όπου υπερβαίνουν τα 800 τα τρακτέρ που βρίσκονται παρατεταγμένα, το «μπλοκάρισμα» αποφασίστηκε για τις 16.00-20.00.
Υπό κατάληψη εξακολουθεί να βρίσκεται από τις 20 Ιανουαρίου η Εγνατία οδός στον κόμβο των Κερδυλλίων, με το μπλόκο να αριθμεί περισσότερα από 800 τρακτέρ, ενώ κλείνουν και οι παρακαμπτήριοι δρόμοι συμβολικά και όχι για περισσότερο από μία ώρα κάθε φορά.
Σε τρία ανέρχονται πλέον τα μπλόκα που έχουν στηθεί στον νομό Δράμας. Στη διασταύρωση Κοκκινογείων Προσοτσάνης Δράμας, στο δρόμο προς το τελωνείο της Εξοχής, στα σύνορα της Ελλάδας με τη Βουλγαρία, περισσότερα από 600 τρακτέρ καταλαμβάνουν συμβολικά το οδόστρωμα. Το δεύτερο μπλόκο είναι αυτό που έχει «κατασκηνώσει» στο τελωνείο Εξοχής και το τρίτο είναι αυτό πηγαίνοντας για Καβάλα, στα Μάρμαρα του Σκαρή. Και στα τρία μπλόκα συνεχίζεται το κλείσιμο 12.00-14.00 το μεσημέρι και 19.00-21.00 το βράδυ.

Διαβάστε τη συνέχεια ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια: