31.1.16

«Απαιτούμε την πραγματοποίηση παράστασης»...


Συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στη λογοκρισία θα γίνει έξω από την Πειραματική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου σήμερα στις 8 μ.μ. με στόχο την ανάκληση της απόφασης του Στάθη Λιβαθινού να κατεβάσει την «Ισορροπία του Nash» και...
πραγματοποίηση της παράστασης στην προκαθορισμένη ώρα της στις 9:30 μ.μ.

Το κάλεσμα απευθύνεται σε «όλους τους ελεύθερα σκεπτόμενους ανθρώπους να στηρίξουν, να πλαισιώσουν και να προστατεύσουν την παράσταση με την παρουσία τους έξω από την Πειραματική Σκηνή στο Ρεξ, Πανεπιστημίου 48».

«Η ελευθερία του λόγου είναι αδιαπραγμάτευτη και δεν υποκύπτει σε εκβιασμούς. Υπερασπιζόμαστε μια τέχνη που προκαλεί, θέτει ερωτήματα και μετακινεί συνειδήσεις», τονίζει η σχετική ανακοίνωση.

Οι συντελεστές της παράστασης, που ενόχλησε πολιτικά κάποιους επειδή βασιζόταν μερικώς σε κείμενα του Σάββα Ξηρού, σημειώνουν σχετικά ότι «επειδή παρουσιάζεται σε διάφορα sites με βεβαιότητα η πραγματοποίηση της παράστασης θέλουμε να διευκρινίσουμε ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει». 

«Η παράσταση θα πραγματοποιηθεί ΜΌΝΟ εφόσον η διεύθυνση του Ε.Θ. ανακαλέσει την απόφαση της, πράγμα που μέχρι στιγμής δεν έχει συμβεί. Την καλούμε να ανταποκριθεί μέχρι και την ύστατη ώρα και να δώσει στην παράσταση το δικαίωμα να κλείσει τον κύκλο της. Θα περιμένουμε»

Δυναμική κινητοποίηση ενάντια στην απόφαση της Καλλιτεχνικής Διεύθυνσης του θεάτρου πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή με ηθοποιούς και υπάλληλους στον στον χώρο του θεάματος και πολίτες να υψώνουν τη φωνή τους για να πουν ότι «ο φόβος δεν θα νικήσει». 

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: