31.1.16

Επαναπατρισμούς προσφύγων..

Πρόσφυγες στην Αυστρία
...ανακοίνωσε η Αυστρία...

Το σχέδιό της για τον επαναπατρισμό τουλάχιστον 50.000 προσφύγων μέσα στα επόμενα 3 χρόνια ανακοίνωσε η υπουργός Εσωτερικών της Αυστρίας Γιοχάνα Μικλ-Λάιτνερ, προσθέτοντας στη...
λίστα των εθνικοτήτων που δεν θα δέχεται το Μαρόκο, την Αλγερία, την Τυνησία, την Γκάνα, τη Γεωργία και την Μονγκολία.

Η συντηρητική υπουργός Εσωτερικών της Αυστρίας, λίγες ημέρες μετά την ανακοίνωση ότι η χώρα θα δεχθεί λιγότερους πρόσφυγες το 2016, εξέδωσε ένα σχέδιο για τον επαναπατρισμό των προσφύγων, το οποίο προβλέπει οικονομικά κίνητρα ώστε να επιταχυνθεί η διαδικασία.

Όπως τόνισε η Γιοχάν Μικλ-Λάιτνερ στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε, «ήδη είμαστε μεταξύ των χωρών που διενεργούν τις περισσότερες απελάσεις, αλλά θα επιταχύνουμε το ρυθμό και θα αυξήσουμε αυτή την τάση».

10ήμερη διαδικασία

Το πρόγραμμα επαναπατρισμού προβλέπει μια δεκαήμερη διαδικασία, ενώ αυξάνεται το ποσό που προσφέρεται στους αιτούντες άσυλο ώστε να εγκαταλείψουν τη χώρα.

Έως σήμερα, όσοι δήλωναν ότι επιθυμούσαν να φύγουν από την Αυστρία, λάμβαναν το ποσό των 370 ευρώ. Πλέον, αν συμφωνήσουν να φύγουν εντός 3 μηνών, χωρίς να κάνουν αίτηση ή χωρίς να περιμένουν να βγει απόφαση για την αίτηση ασύλου τους, το ποσό αυτό αυξάνεται στα 500 ευρώ.

Επιπλέον, αποφασίστηκε να αυξηθεί και ο αριθμός των πτήσεων τσάρτερ, αλλά και να γίνουν ενημερωτικές εκσρατείες στις χώρες προέλευσης των προσφύγων.

«Κάποιες από αυτές τις χώρες αυξάνουν την ταχύτητά τους και εμείς θέτουμε σε λειτουργία μια αλυσιδωτή αντίδραση λογικής», δήλωσε η Μικλ-Λάιτνερ.

Η Αυστρία δεν είναι η πρώτη χώρα της Ευρώπης που προχωρά σε επαναπατρισμούς αιτούντων άσυλο. Ήδη από την Τρίτη η Σουηδία έχει ανακοινώσει ότι θα επαναπατρίσει 80.000 ανθρώπους των οποίων οι αιτήσεις ασύλου έχουν απορριφθεί.

Σουηδία, Γερμανία και Αυστρία είναι οι τρεις χώρες που έχουν δεχθεί το μεγαλύτερο ποσοστό προσφύγων από τη στιγμή που ξεκίνησε η προσφυγική κρίση.

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: