31.1.16

Ο Κυριάκος ονειρεύεται να πέσει η κυβέρνηση...


Την απόφαση του να επιμείνει στην άσκηση της «δημιουργικής αντιπολίτευσης» χωρίς να παράσχει «λευκές επιταγές σε μια ανεύθυνη κυβέρνηση» τονίζει ο πρόεδρος της ΝΔ .

Παράλληλα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τάσσεται κατά των...
εκλογών και σημειώνει πως στην περίπτωση που η κυβέρνηση χάσει την δεδηλωμένη τότε θα πρέπει να ακολουθηθούν τα όσα ορίζει το Σύνταγμα. «Αν η παρούσα Βουλή άρει την εμπιστοσύνη της στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, τότε θα πάμε σε διερευνητικές εντολές και αν και τότε ο σχηματισμός κυβέρνησης είναι αδύνατος, οι εκλογές θα είναι μονόδρομος», είπε χαρακτηριστικά ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε συνέντευξη του στο "Πρώτο Θέμα".

Ο πρόεδρος της ΝΔ απορρίπτει την τακτική του «ώριμου φρούτου» και υποστηρίζει πως η κεντροδεξιά παράταξη θα είναι σύντομα έτοιμη για να αναλάβει την διακυβέρνηση της χώρας. «Προχωράμε με γοργούς ρυθμούς σε όλα τα μέτωπα. Ποτέ δεν με εξέφρασε η θεωρία του ώριμου φρούτου. Όπως έχω πει επανειλημμένως, όπως αντιπολιτεύεσαι έτσι θα κυβερνήσεις. Εμείς εργαζόμαστε σκληρά προκειμένου να είμαστε έτοιμοι πολύ σύντομα, όπως έχουμε δεσμευτεί, να αναλάβουμε τις ευθύνες της διακυβέρνησης της χώρας». 

Επίσης, χαρακτήρισε άκαιρη την συζήτηση για τον εκλογικό νόμο και τάχθηκε υπέρ της συνταγματικής αναθεώρησης. «Μια αποσπασματική συζήτηση για τον εκλογικό νόμο σήμερα που στόχο έχει μόνον κομματικά οφέλη θα ήταν εντελώς άκαιρη. Πρότεινα στον κ. Τσίπρα να συναινέσουμε στην ευρύτερη δυνατή αναθεώρηση του Συντάγματος. Μόνο σε ένα τέτοιο πλαίσιο θα είχε νόημα μια συζήτηση για τον εκλογικό νόμο». 

Ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε την έντονη αντίθεσή του για τον νόμο Κατρούγκαλου για το ασφαλιστικό. «Το σχέδιο Κατρούγκαλου προάγει τον κοινωνικό αυτοματισμό και τον κατακερματισμό της κοινωνίας, καθώς διαφυλάσσει προνόμια σε συγκεκριμένες πληθυσμιακές ομάδες κομματικών πελατών σε βάρος των υπολοίπων». 

Για το μεταναστευτικό ο πρόεδρος της ΝΔ κατηγορεί την κυβέρνηση ότι αρχικά έδειξε χαρακτηριστική χαλαρότητα και ανοχή, στέλνοντας λάθος μηνύματα στο εξωτερικό. Εκτιμά ωστόσο πως οι ευθύνες για την έκταση του προβλήματος βαραίνουν τόσο τον πρωθυπουργό όσο και την Ε.Ε. «Η κυβέρνηση υστερεί σημαντικά στην υλοποίηση των δεσμεύσεων της απέναντι στους εταίρους μας. Η πρόσφατη έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αποτελεί κόλαφο για την Ελλάδα. Έχουμε προθεσμία τριών μηνών για να συμμορφωθούμε. Αν δεν ανταποκριθούμε, τότε πραγματικά θα απειληθούμε με έναν de facto διετή αποκλεισμό από την Σέγκεν». 


Όσον αφορά το ζήτημα της διεύρυνσης ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης τονίζει πως αρχικά αφορά τους πολίτες και όχι τα κόμματα. «Θέλω με όχημα την ΝΔ να δημιουργηθεί η μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη που θα βγάλει την Ελλάδα από τον φαύλο κύκλο της ύφεσης. Αυτό που θα την οδηγήσει στην ανάπτυξη και την ευημερία. Η ΝΔ που χτίζουμε εκφράζει όλους τους έλληνες και όλες τις ελληνίδες ανεξάρτητα από την ψήφο τους στις εκλογές και το δημοψήφισμα.»

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επανέλαβε την άποψή του πως θα πρέπει να διερευνηθούν οι αποκαλύψεις Βαρουφάκη για το παράλληλο νόμισμα που ετοίμαζε η κυβέρνηση. «Ο ελληνικός λαός δικαιούται να μάθει αν όντως υπήρχε το plan X και αν όπως ισχυρίζεται ο κ. Βαρουφάκης, τελούσε υπό την έγκριση του κ. Τσίπρα. Ο ελληνικός λαός δικαιούται να μάθει το περιεχόμενό του». 

Δεν υπάρχουν σχόλια: