31.1.16

Σαπέν: Το πιο σημαντικό στη διακυβέρνηση Τσίπρα...

είναι η προσωπικότητά του...

«Όσο πιο σύντομα ολοκληρώσουμε την πρώτη επανεξέταση, τόσο πιο γρήγορα θα αντιμετωπίσουμε τη βιωσιμότητα του χρέους που πρέπει το συντομότερο δυνατό να...
τεθεί στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων», τονίζει σε συνέντευξή του [Καθημερινή, 31.01.2016] ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών.

Ο Μισέλ Σαπέν σημειώνει, ακόμα, ότι «όπως δεν μου άρεσαν ποτέ οι απειλές οι σχετικές με την έξοδο από την Ευρωζώνη δεν μου αρέσουν και οι απειλές εξόδου από ένα σύστημα [Σένγκεν] το οποίο ακόμη και αν είναι ελαττωματικό ή επιδέχεται βελτίωσης είναι χρήσιμο τόσο για την Ελλάδα όσο και για εμάς».

Ο Μισέλ Σαπέν πλέκει το εγκώμιο του Αλ. Τσίπρα λέγοντας ότι «το πιο εντυπωσιακό σε αυτήν τη χρονιά διακυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα και της παράταξής του, είναι η επιβεβαίωση της προσωπικότητάς του, ιδίως σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο, καθώς και η προθυμία του να έχει διάρκεια το αποτύπωμα των ενεργειών του».

Και συνεχίζει, τονίζοντας, ότι «αυτό που με εντυπωσίασε είναι οι δηλώσεις του με τις οποίες έδειξε ότι δεν ήθελε να παραμείνει στην εξουσία για λίγους μήνες αλλά για ένα χρονικό διάστημα επαρκές για την πλήρη αναμόρφωση της Ελλάδας επιτρέποντάς της να ατενίσει το μέλλον με μεγαλύτερη αισιοδοξία»

Ο Μισέλ Σαπέν υποστηρίζει ακόμα ότι η συμφωνία του Ιουλίου «συνιστά σε κάθε περίπτωση αναγκαιότητα για την Ελλάδα», ενώ σημειώνει ότι το μεταναστευτικό «για την Ελλάδα συνιστά μια πρόσθετη δυσκολία»...

Δεν υπάρχουν σχόλια: