31.1.16

"Η κυβέρνηση δεν θα ξεπουλήσει τον ΟΛΠ"...

Ο Δρίτσας συνεχίζει το... δούλεμα: Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ δεν σκοπεύει να ξεπουλήσει το λιμάνι

Την βεβαιότητα ότι η κυβέρνηση δεν θα ξεπουλήσει τον ΟΛΠ, εκφράζει σε συνέντευξή του στην...
εφημερίδα «Η Αυγή» ο υπουργός Ναυτιλίας, Θοδωρής Δρίτσας.

«Το αποτέλεσμα του διαγωνισμού θα το αξιολογήσω, με υπευθυνότητα και πληρότητα, όπως επιτάσσει ο θεσμικός μου ρόλος, όταν λάβω όλο τον φάκελο, τον οποίο έχω ζητήσει», αναφέρει ο κ. Δρίτσας και προσθέτει: «Παρά τους ισχυρισμούς δεύτερης διαλογής, η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ δεν σκοπεύει να ξεπουλήσει το λιμάνι». Επίσης, ο υπουργός Ναυτιλίας επισημαίνει ότι η κυβέρνηση κατέβαλε «σημαντική προσπάθεια» βελτιώσεων και πέτυχε αρκετά ενώ επιρρίπτει ευθύνες στο ΤΑΙΠΕΔ, ότι ανέλαβε δεσμεύσεις πέραν των αρμοδιοτήτων του.

«Προσδοκούμε ότι θα κατοχυρώσουμε τις εργασιακές σχέσεις, θα προστατεύσουμε τις επιχειρήσεις-χρήστες του λιμανιού από μονοπωλιακές πρακτικές, θα οριοθετήσουμε τη συμμετοχή των παραλιμένιων δήμων σε σημαντικές αποφάσεις για έργα που διαφορετικά μπορεί να έχουν αρνητικές επιπτώσεις στις πόλεις, θα ενισχύσουμε και θα αποσαφηνίσουμε τον προβλεπόμενο εποπτικό ρόλο του κράτους στη λειτουργία του λιμανιού», εξηγεί ο κ. Δρίτσας.

Σχετικά με τις κινητοποιήσεις των ναυτεργατών, ο υπουργός αναφέρει ότι η «χωρίς εξαίρεση» απεργία γεννά σοβαρά προβλήματα, ειδικά σε ό,τι αφορά τα νησιά και τις ροές προσφύγων και μεταναστών που δέχονται.

Τέλος, αναφορικά με το προσφυγικό ζήτημα, ο κ. Δρίτσας επισημαίνει ότι η Ευρώπη στο σύνολό της «πρέπει και μπορεί να αναλάβει την ευθύνη της για τους πρόσφυγες», και να μη μένει απαθής μπροστά στα «τραγικά ναυάγια». «Υπάρχουν λύσεις με σεβασμό στην ανθρώπινη ζωή και τον ευρωπαϊκό πολιτισμό», τονίζει ο κ. Δρίτσας, υπογραμμίζοντας τον ενεργό ρόλο που θα πρέπει να έχει και η Τουρκία. «Το πρόβλημα το έχει η Ευρώπη, εμείς εισπράττουμε τις συνέπειες», λέει χαρακτηριστικά ο υπουργός και καταλήγει: «Εάν κάποιοι εννοούν αλλά δεν το λένε ανοικτά, ότι πρέπει να πνίγουμε τους πρόσφυγες, να ξέρουν ότι λάθος πόρτα χτυπούν. Η ελληνική κοινωνία και η ελληνική πολιτεία δεν θα το επιτρέψουν».

Δεν υπάρχουν σχόλια: