31.1.16

Μπλόκο επ' αόριστον στο τελωνείο των Κήπων...

Αγροτικό μπλόκο επ' αόριστον από τη Δευτέρα στο τελωνείο των Κήπων - Οι αγρότες αναλαμβάνουν τη σίτιση των οδηγών - Media

Οι αγρότες αναλαμβάνουν τη σίτιση των οδηγών...

Στον αποκλεισμό επ’ αόριστον του τελωνείου των Κήπων προχωρούν από αύριο στις 11.00 το πρωί οι αγρότες του νοτίου Έβρου. Όπως...
διευκρίνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του συλλόγου αγροτών Αλεξανδρούπολης, Κώστας Αλεξανδρής, οι μέχρι τώρα εξελίξεις δεν δημιουργούν τις προϋποθέσεις έναρξης διαλόγου με την κυβέρνηση καθώς δεν έχει ικανοποιηθεί το κύριο αίτημα του αγροτικού κόσμου για απόσυρση των επίμαχων νομοσχεδίων, ασφαλιστικού και φορολογικού. Μάλιστα διαβεβαίωσε πως οι αγρότες έχουν φροντίσει να καλύψουν τις ανάγκες σε τροφή και νερό των επαγγελματιών οδηγών φορτηγών, οι οποίοι εκ των πραγμάτων θα βρεθούν εγκλωβισμένοι στο τελωνείο.

«Αυτό που συμβαίνει είναι παραλογισμός. Πιστεύουμε ότι είναι εφικτή η βελτίωση του ασφαλιστικού. Να πληρώσουμε, αλλά να μπορούμε να επιβιώσουμε. Δεν μπορούμε να είμαστε ισάξια ανταγωνιστικοί με τους Ευρωπαίους όταν εκεί η φορολογία είναι της τάξης του 3-5 ή 7% και εδώ συζητάμε για διψήφια μεγέθη».

Στο μεταξύ σήμερα το τελωνείο των Κήπων παρέμεινε αποκλεισμένο από τις 12 έως τις 2 το μεσημέρι ενώ είναι προγραμματισμένο να ξανακλείσει από τις 6 το απόγευμα έως τις 9 το βράδυ.

Για σκλήρυνση της στάσης των αγροτών του βορείου Έβρου, με επ’ αόριστον αποκλεισμό τελωνείων και τμημάτων του οδικού δικτύου κάνει λόγο και ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συνεταιρισμών Έβρου, Γιάννης Μαργαριτίδης. «Σήμερα συσκεφθήκαμε με θέμα τη συμμετοχή μας στη γενική απεργία της 4ης Φεβρουαρίου αλλά και τη συνέχιση των κινητοποιήσεών μας με επ’ αόριστον αποκλεισμούς. Αποφασίσαμε την πραγματοποίηση συλλαλητηρίου στην Ορεστιάδα την ημέρα της απεργιακής κινητοποίησης με τα αγροτικά μας μηχανήματα, σε συνεργασία και με τους άλλους επαγγελματικούς κλάδους, ενώ θα επιχειρήσουμε και τον συμβολικό αποκλεισμό της τοπικής εφορίας».

Όσον αφορά στις σημερινές κινητοποιήσεις κλειστός παρέμεινε ο κόμβος Καστανέων-Ριζίων (γέφυρα) και αποκλεισμένο το τελωνείο του Ορμενίου από τις 12 έως τις 2 το μεσημέρι, αποκλεισμός που θα επαναληφθεί από τις 5 έως τις 9 το βράδυ. Απροσπέλαστος τις ίδιες ώρες είναι και ο νότιος κόμβος του Διδυμοτείχου, στην έξοδο προς Ψαθάδες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: