31.1.16

Με τους... αριθμούς θα χτυπήσει η ΝΔ...

Την απόλυτη πίεση μέσω των αριθμών που είναι αμείλικτοι θα ασκήσει η ΝΔ στην κυβέρνηση για τα δύο κρίσιμα ζητήματα που βρίσκονται σε εξέλιξη. Το ένα είναι το...
Aσφαλιστικό και το άλλο είναι η ενδεχόμενη έξοδος της χώρας μας από την συνθήκη Σένγκεν.

Αναφορικά με το ασφαλιστικό οι αρμόδιοι τομεάρχες της ΝΔ με επικεφαλής τον Γιάννη Βρούτση και τον Βασίλη Οικονόμου ολοκληρώνουν τις επαφές τους με τις παραγωγικές ομάδες, τους ελευθέρους επαγγελματίες τους εμπόρους αλλά και τους αγρότες ενώ συναντήσεις με τους κλάδους αυτούς έχει και ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Αποτέλεσμα όλων αυτών των συναντήσεων θα είναι αρκετά συγκριτικά διαγράμματα τα οποία θα περιλαμβάνουν την φορολογία με τον υπάρχον καθεστώς και την φορολογία που θα προκύψει από την αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών που προκύπτουν από το νομοσχέδιο Κατρούγκαλου. Η ΝΔ θα παρουσιάζει καθημερινά μέσω των στελεχών της συγκεκριμένα αριθμητικά παραδείγματα που σύμφωνα με τους επιτελείς της λεωφόρου Συγγρού δεν επιδέχονται καμίας αμφισβήτησης. Από τα στοιχεία που έχει στα χέρια της το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης προκύπτουν δυσβάσταχτες επιβαρύνσεις κυρίως για τους ελευθέρους επαγγελματίες και τους αγρότες.

Η ΝΔ ωστόσο δεν θα μείνει μόνο εκεί καθώς ήδη έχουν συγκεντρωθεί και τα στοιχεία για τις αυξήσεις σε συγκεκριμένες κατηγορίες δημοσίων υπαλλήλων, οι προσλήψεις μετακλητών και η επιβάρυνση που υφίσταται από αυτές ο κρατικός προϋπολογισμός και κατ΄ επέκταση οι φορολογούμενοι.

Το άλλο μεγάλο θέμα που η ΝΔ εκτός από την διαφορετική ρητορική που αναπτύσσει στην αντιμετώπισή του θα χρησιμοποιήσει αριθμούς είναι το προσφυγικό. Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε πολιτικό επίπεδο θα συντηρήσει την άποψη ότι η κυβέρνηση μέσω δηλώσεων υπουργών δημιούργησαν αρνητικό κλίμα για την χώρα μας και έδωσαν λάθος μηνύματα ως προς την ικανότητά της να διαφυλάξει επαρκώς τα σύνορά της. Με την παραδοχή ότι τα κύματα εισροών προσφύγων είναι έτσι κι αλλιώς δυσβάσταχτο για οποιαδήποτε χώρα και χωρίς καμία διάθεση κινδυνολογίας η ΝΔ θα παραθέσει μέσω των στελεχών της στοιχεία για την παράνομη είσοδο μεταναστών στην χώρα μας το τελευταίο έτος.

Επιπλέον θα ζητήσει εκ νέου εξηγήσεις για την καθυστέρηση στην δημιουργία των hot spots που άλλωστε παραδέχτηκε και ο αρμόδιος υπουργός. Τέλος θα ζητηθεί πλήρης ενημέρωση για τις κινήσεις της κυβέρνησης από εδώ και στο εξής μετά την απόφαση της ΕΕ για τρίμηνη διορία στη χώρα μας για να διαφυλάξει με αποδεκτό από τους Ευρωπαίους τρόπο τα σύνορά της. Ιδιαίτερο βάρος θα δοθεί και στα στοιχεία των μεταναστών που διαμένουν στην χώρα μας, αν έχει προχωρήσει η ταυτοποίησή τους και αν έχει καταγραφεί πρόοδος στις συμφωνίες επαναπροώθησης με τις χώρες προέλευσης των μεταναστών...

newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: