30.1.16

Ο Βαρουφάκης γιορτάζει ...

...την επέτειο της χειραψίας με Ντάισελμπλουμ. Σε δύο γλώσσες...
Μπορεί το στιγμιότυπο να συμπεριλήφθηκε σε όλους τους απολογισμούς του 2015 και στα επετειακά αφιερώματα για τον ένα χρόνο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά ίσως κάποιοι να μη θυμούνται την...
ακριβή ημερομηνία. Γι’ αυτό σπεύδει να φρεσκάρει τη μνήμη μας ο ίδιος ο πρωταγωνιστής της χειραψίας, ο Γιάνης Βαρουφάκης.
Εκμεταλλευόμενος την ευκαιρία (σ.σ.: σιγά μην την έχανε…) ο πρώην υπουργός Οικονομικών, ανέβασε στον λογαριασμό του στο twitter την εμβληματική εικόνα με ένα σχόλιο που συνοψίζει τη θέση του για τα γεγονότα της περιόδου εκείνης και τη γραμμή υπεράσπισης του εαυτού του γενικότερα. 
Γράφει λοιπόν ο Γιάνης Βαρουφάκης στα ελληνικά: «Η επέτειος μιας «χειραψίας» που η τρόικα εσωτερικού δεν μου συγχωρεί». Ταυτόχρονα σχεδόν, ανεβάζει την ίδια φωτογραφία με διαφορετικό σχόλιο (σ.σ.: πολύ πιο αιχμηρό) στα αγγλικά. 
Σε ακριβή μετάφραση ο Γιάνης Βαρουφάκης θεωρώντας ότι οι αγγλομαθείς είναι πιο σοφιστικέ, (ξανά)γράφει: «Αυτή τη μέρα πέρσι – Η «χειραψία» για την οποία η τρόικα και τα τσιράκια της (σ.σ.: «minions» στο πρωτότυπο), δεν θα μου συγχωρήσουν ποτέ (και αυτό είναι παράσημο τιμής για μένα).
Προφανώς ο πρώην υπουργός Οικονομικών, έχει ήδη θέσει στο προσωπικό του σύμπαν την συγκεκριμένη ημερομηνία σε περίποτη θέση. Και θα τη γιορτάζει σπεύδοντας να μας την υπενθυμίζει κάθε χρόνο.
Το αγγλόφωνο και πολύ πιο αιχμηρό tweet του Γιάνη Βαρουφάκη
protagon.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: