1.1.16

Άρχισε το φλερτ...

Εκεί που ήταν ο «αποσυνάγωγος» των εσωκομματικών εκλογών, επειδή δεν είναι βουλευτής, αίφνης έγινε «αγαπητός» και όλοι του...
τείνουν χείρα φιλίας στο παρασκήνιο. Ο λόγος για τον Απόστολο Τζιτζικώστα, τον οποίο «φλερτάρουν» οι μονομάχοι της 10ης Ιανουαρίου για την ηγεσία της ΝΔ.

Τα πολύ υψηλά ποσοστά που συγκέντρωσε, όχι μόνο στην Α” και Β” Θεσσαλονίκης, αλλά σε όλη την Κεντρική και Δυτική Μακεδονία, έχουν κινητοποιήσει τα επιτελεία του Βαγγέλη Μεϊμαράκη και του Κυριάκου Μητσοτάκη, καθώς εκτιμούν ότι εκεί μπορεί να κριθεί το αποτέλεσμα.

Ο ίδιος ο περιφερειάρχης τηρεί ουδέτερη στάση δημοσίως, ενώ ούτε στο παρασκήνιο δίνει κάποια γραμμή στα στελέχη που τον στήριξαν. Έτσι, κάθε ένα κάνει τη δική του επιλογή.

Στον στενό πυρήνα των συνεργατών του κ. Μεϊμαράκη αισιοδοξούν ότι οι Μακεδόνες ψηφοφόροι θα συνταχθούν μαζί του, στη μεγάλη τους πλειοψηφία. «Είναι κατεξοχήν καραμανλικοί και θα επιλέξουν τον υποψήφιο που στηρίζει ο Κώστας Καραμανλής, ο Αχιλλέας Καραμανλής και ο νεότερος Κώστας Καραμανλής», υποστηρίζουν. «Περιμένουμε μεγάλα ποσοστά στη Μακεδονία, όπως και στη Θράκη. Αυτά θα μας δώσουν και τη μεγάλη νίκη στο σύνολο της χώρας».

Οι εκτιμήσεις των επιτελών του Κυριάκου Μητσοτάκη βρίσκονται στον αντίποδα. «Όσοι στήριξαν Τζιτζικώστα έστειλαν μήνυμα ανανέωσης», τονίζουν. «Συνεπώς, βρίσκονται πιο κοντά στον Κυριάκο. Όσο για την καραμανλική “καταγωγή” τους, όλοι καραμανλικοί είμαστε. Κανείς δεν παίρνει “γραμμή” για το ποιον θα ψηφίσει. Πέρασαν αυτά. Ο κόσμος θα ψηφίσει εκείνον που μπορεί να ανανεώσει το κόμμα και να νικήσει τον Τσίπρα».

Για να δούμε ποιοι αξιολογούν σωστά τα δεδομένα και ποιοι όχι…

aixmi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: