31.1.16

"Θα αγωνιστούμε για ανάπτυξη με κοινωνικό πρόσημο"...

Π. Ρήγας: "Θα αγωνιστούμε για ανάπτυξη με κοινωνικό πρόσημο"

"Χρειάζεται συνεχής προσπάθεια και επαγρύπνηση από την κυβέρνηση, το κόμμα και τον λαό. Δεν χωράει εφησυχασμός. Στήριγμα μας παραμένει η...
κοινωνία", αναφέρει σε άρθρο του στην "Αυγή" της Κυριακής, για τον έναν χρόνο κυβέρνηση Αριστεράς, ο γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Ρήγας.
"Η Ελλάδα υπήρξε η ατμομηχανή που άνοιξε τον δρόμο της αμφισβήτησης της κυριαρχίας του νεοφιλελευθερισμού και ο ΣΥΡΙΖΑ υπήρξε πρόδρομος των εκλογικών επιτυχιών στην Πορτογαλία όσο και στην Ισπανία", αναφέρει ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ και σημειώνει ότι "τη χρονιά που πέρασε, ο ελληνικός λαός πήρε μια ιστορική απόφαση την οποία εξέφρασε με σαφήνεια και σιγουριά τρεις συναπτές φορές. Ο ελληνικός λαός γύρισε την πλάτη του στο παλαιοκομματικό κατεστημένο και έδωσε στον ΣΥΡΙΖΑ λαϊκή εντολή να παλέψει για την αποκατάσταση των αδικιών και των ανισοτήτων, να βάλει τέλος στην κοινωνική λεηλασία και να εξαρθρώσει κυκλώματα διαφθοράς και διαπλοκής που ευδοκιμούσαν με την ανοχή, αν όχι με την επιλογή, των προηγούμενων κυβερνήσεων".
Αναφερόμενος στη χρονιά που πέρασε, ο κ. Ρήγας υπογραμμίζει πως ήταν μια χρονιά συγκρούσεων και διεκδικήσεων με γνώμονα το δίκιο ενός καθημαγμένου λαού και την αναζήτηση ενός εναλλακτικού δρόμου. Ήταν, όπως συμπληρώνει, "μια χρονικά σκληρής συνειδητοποίησης του νεοφιλελεύθερου μένους απέναντι σε μια αποδυναμωμένη χώρα που διεκδικεί το δίκιο της. Μια χρονιά εκβιαστικών διλημμάτων και δύσκολων αποφάσεων. Μια χρονιά ευθύνης πρωτίστως απέναντι στην ελληνική κοινωνία".
Για τη σύγκρουση της κυβέρνησης με τους δανειστές, ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι η σύγκρουση αυτή πραγματοποιήθηκε με δυσμενείς διεθνείς συσχετισμούς και τονίζει ότι "την ιστορική αυτή μάχη την έδωσε μια κυβέρνηση που από την πρώτη μέρα είχε απέναντί της έναν συνασπισμό ντόπιων και ξένων συμφερόντων που στόχευσαν στην επαλήθευση του σεναρίου της "αριστερής παρένθεσης”".
"Την κρίσιμη στιγμή αντέξαμε και αναλάβαμε την ιστορική ευθύνη να παραμείνει η χώρα ζωντανή", σημειώνει ο κ. Ρήγας και προσθέτει ότι "η κυβέρνηση δεν έκανε τη χάρη στους ακραίους συντηρητικούς κύκλους της Ευρώπης και στους ντόπιους συμμάχους τους που επιθυμούσαν να οδηγήσουν τη χώρα στην απομόνωση και τον λαό της σε ακόμα μεγαλύτερη εξαθλίωση".
Η Αριστερά υπήρχε, υπάρχει και θα υπάρχει διότι οι ιδέες, οι αξίες και τα προτάγματά της, πέρα από το ότι εκτείνονται πολύ πέρα από το στενό οικονομικό πεδίο, ούτε αλλοιώνονται, ούτε μπαίνουν σε διαπραγματεύσεις που καταλήγουν σε συμβιβασμούς, αναφέρει ο κ. Ρήγας και προσθέτει: "έχουμε δώσει και θα συνεχίσουμε να δίνουμε σκληρές μάχες με τον νεοφιλελευθερισμό προκειμένου η κοινωνία να ξανασταθεί στα πόδια της με όρους κοινωνικής δικαιοσύνης, με προοδευτικό και ταξικό πρόσημο και με τρόπο βιώσιμο για όλο το κοινωνικό σύνολο".
Για τις μάχες που έχει μπροστά της η κυβέρνηση, ο γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι θα είναι κρίσιμες μάχες αλλά οι πολίτες γνωρίζουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η μόνη αξιόπιστη πολιτική δύναμη που θα κάνει τα πάντα μέσα σε αυτό το ασφυκτικό πλαίσιο της επιτροπείας να προστατεύσει τα λαϊκά στρώματα, να δουλέψει σκληρά, να βρει παράλληλους τρόπους για να απαλύνει τις πληγές και κυρίως να ανοίξει το δρόμο για ένα νέο οικονομικό παραγωγικό μοντέλο που θα αντιστρέφει την πορεία των κοινωνικών αδικιών, των ανισοτήτων και της παραγωγικής καταστροφής. Η ανάπτυξη αυτή όμως, όπως τονίζει, που θα έχει κοινωνικό πρόσημο, που θα αναδιανέμει προς όφελος των χαμηλών στρωμάτων τον παραγόμενο πλούτο.
"Χρειάζεται συνεχής προσπάθεια και επαγρύπνηση από την κυβέρνηση, το κόμμα και τον λαό. Δεν χωράει εφησυχασμός. Στήριγμά μας παραμένει η κοινωνία. Προχωράμε με πείσμα και αυτοπεποίθηση γιατί ένα είναι σίγουρο: Οι αγώνες και οι κόποι του λαού μας για το δίκιο, τη Δημοκρατία, τη λαϊκή κυριαρχία δεν θα πάνε χαμένοι", αναφέρει ο κ. Ρήγας και προσθέτει ότι στόχος είναι στο επικείμενο Συνέδριο να καταδειχθεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα ριζοσπαστικό σύγχρονο κόμμα της Αριστεράς, το οποίο δεν κλείνεται στον εαυτό του και στις παραδοσιακές μορφές άσκησης και συμμετοχής στην πολιτική.

Δεν υπάρχουν σχόλια: