31.1.16

Μουζάλας: Υπάρχει υπόγειο τιμωρητικό ρεύμα...

Μουζάλας: Υπάρχει ένα υπόγειο τιμωρητικό ρεύμα για την Ελλάδα
...για την Ελλάδα...

Στα σενάρια εξόδου της Ελλάδας από την Σένγκεν αναφέρθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας μιλώντας στον...
Real Fm 97,8 και την εκπομπή του Κώστα Χαρδαβέλλα.

«Δεν υπάρχει καμία επίσημη φωνή. Όπως θα έχετε δει αυτή την εβδομάδα αυξήθηκαν οι συνεντεύξεις των θεσμών, οι οποίοι λένε ότι τέτοιο θέμα δεν τίθεται» τόνισε.

«Ωστόσο είναι αλήθεια ότι ένα υπόγειο ρεύμα τιμωρητικό για τη χώρα μας, βγήκε στην επιφάνεια. Νομίζω ότι υπάρχει ένα κομμάτι της Ευρώπης, ένα μέρος των κομμάτων που υποχωρήσει και νιώθει φόβο μπροστά εαυτό το τεράστιο προσφυγικό ρεύμα. Αν πει κανείς ότι απευθύνεται σε μια Ευρώπη των 500 εκατ. και το δει λογικά, ψυχρά με αριθμούς, δεν είναι ένα τεράστιο ρεύμα, είναι κάτι που θα μπορούσε να διευθετηθεί» πρόσθεσε.

Σχετικά με το ενδεχόμενο να κλείσουν κάποιες χώρες τα σύνορα τους και τον κίνδυνο να εγκλωβιστούν πρόσφυγες στην Ελλάδα ο κ. Μουζάλας σημείωσε: «Η επίσημη Ευρώπη είναι αντίθετη σε αυτό. Υπάρχει όμως σαν σκέψη από κάποιες φωνές στην Ευρώπη που όλο και πιο δυνατά φωνάζουν να συμβεί. Εάν γίνει αυτό, είναι αλήθεια ότι θα εγκλωβιστούν για κάποιο χρονικό διάστημα, κάποιες δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι στην Ελλάδα αλλά μην νομίζετε ότι αυτό αφορά στις ανόητες σκέψεις περί 400.000 και στρατοπέδων συγκέντρωσης.»

Δεν υπάρχουν σχόλια: