30.1.16

Στο συνέδριο του Απριλίου ξεκαθαρίζει ο Kυριάκος...

Στο συνέδριο του Απριλίου ξεκαθαρίζει ο Μητσοτάκης τι ακριβώς θα είναι η ΝΔ
...τι ακριβώς θα είναι η ΝΔ...
Τον προσεχή Απρίλιο και συγκεκριμένα το τριήμερο 15-17 Απριλίου, οπότε και θα διεξαχθεί τελικά το τακτικό συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας θα αποσαφηνιστεί τι ακριβώς θα είναι το κόμμα.

Φρονίμως ποιών ο...
πρόεδρος του κόμματος Κυριάκος Μητσοτάκης, μετέθεσε για το τακτικό συνέδριο, το οποίο ήταν ορισμένο για το καλοκαίρι και επισπεύδεται, τις αποφάσεις που θα ορίσουν την ιδεολογία, την πολιτική, το καταστατικό, αλλά και τη δομή του κόμματος που παρέλαβε πριν περίπου τρεις εβδομάδες. Ως τότε θα ακούσει πολλά.

Ήδη παρελαύνουν ενώπιόν του βουλευτές, κομματικά στελέχη και λοιποί παράγοντες, κομίζοντες ιδέες που δυνητικά μπορεί να αποδειχθούν χρήσιμες και ωφέλιμες.

Πολλοί επιμένουν στη γραμμή «Κυριάκο, άλλαξέ τα όλα», χωρίς ωστόσο να προτείνουν επακριβώς τι θα βάλει στη θέση τους. Άλλοι εισηγούνται επιστροφή στις παλαιές δοκιμασμένες συνταγές, για να διατηρήσουν τα κεκτημένα. Υπάρχουν και αυτοί που σιωπούν για να μιλήσουν τελευταίοι.

Ο Κυρ. Μητσοτάκης προσπαθεί ταυτόχρονα με τη συγκρότηση της ΝΔ, ως αξιωματικής αντιπολίτευσης, υπό το δόγμα «πρώτα να δούμε τι θα κάνουμε στη Βουλή» να φτιάξει και το κόμμα.

Έτσι πρώτα διατάχθηκε η Κοινοβουλευτική Ομάδα, αναδείχθηκαν οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι και οι τομείς εργασίας και έγινε και μια πρώτη πρόβα λειτουργίας του συστήματος στην προχθεσινή προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για το ασφαλιστικό, ενώ ήδη η Κ.Ο. της Ν.Δ. επιδεικνύει πρωτοφανή κινητικότητα.

Τα του κόμματος προχωρούν, αλλά δεν είναι πρώτης προτεραιότητας. Παράλληλα, προχωρεί η συζήτηση για τη διεύρυνση του κόμματος προς κεντρώα πρόσωπα, αλλά είναι κάτι που όπως φαίνεται θα αργήσει να λάβει σάρκα και οστά

Με τον έναν ή τον άλλο τρόπο η ΝΔ θα αλλάξει το ιδεολογικό της πλαίσιο και την πολιτική της, στην προσπάθειά της να καταστεί και πάλι ελκυστική στους πολίτες. Ήδη, η συγκρότηση της ομάδας μάχης στη Βουλή ​στέλνει και ένα σαφές μήνυμα στην κοινωνία για τα πρόσωπα που θα έχουν ρόλο σε μια μελλοντική κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Μένει να κριθεί πόσοι από τους «μουσαφιραίους» που ενδέχεται να έρθουν στα πλαίσια της διεύρυνσης θα πάρουν ρόλους στο παιχνίδι, ποια«φιντάνια» θα αναδειχθούν - κυρίως από τη Βουλή - και βεβαίως ποιος θα είναι ο ρόλος των«παλαιών» στους οποίους στρέφεται πάντοτε η Ν.Δ., μόλις βλέπει τα δύσκολα. Προς το παρόν τα στελέχη της «ιστορικής ηγεσίας» δεν εκδηλώνονται. Οχι από αμηχανία αλλά από εμπειρία, όπως και οι καραμανλικοί που παρατηρούν με προσοχή τις πρώτες κινήσεις του Κυρ. Μητσοτάκη.

Όσοι πάντως πρόκειται να πρωταγωνιστήσουν δίπλα στον Κυρ. Μητσοτάκη στη νέα εποχή θα αναδειχθούν πρώτα απ' όλα από το πολιτικό και ιδεολογικό πλαίσιο και τη στρατηγική που θα ορίσει ο ίδιος στο προσεχές συνέδριο.

newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: