4.2.16

Μαζική και πολυσυλλεκτική κινητοποίηση...


Δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές βγήκαν στους δρόμους της χώρας στη μαζικότερη απεργιακή συγκέντρωση των τελευταίων ετών.

«Κατρούγκαλε, Πετρόπουλε, ακούστε το...
καλά, αυτό το νομοσχέδιο θα μείνει στα χαρτιά», ήταν το κοινό σύνθημα των συγκεντρωμένων που απέρριψαν κατηγορηματικά το νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό που προωθεί η κυβέρνηση.


ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, βενζινοπώλες, οδηγοί ταξί, ναυτικοί, καθηγητές και δάσκαλοι, ΠΟΕ-ΟΤΑ, ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, ελεύθεροι επαγγελματίες, συνολικά ο επιστημονικός κλάδος, η Ομοσπονδία Φορτηγών αυτοκινητιστών Ελλάδος και άλλοι βροντοφώναξαν για ένα ασφαλιστικό βιώσιμο με δουλειές και συντάξεις, χωρίς περικοπές για όλες τις γενιές.

Παράλληλα, γίνονταν συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας σε όλη τη χώρα. Διαδηλωτές σε Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Ηράκλειο, Ρόδο, Γιάννενα, Κόρινθο, Άργος κ. α. ένωσαν τις φωνές τους κατά του «νόμου-λαιμητόμου», ενώ για πρώτη φορά σχεδόν όλα τα καταστήματα στο κέντρο των πόλεων (ακόμα και τα καφέ) παρέμειναν κλειστά.
Γιάννης Παναγόπουλος
Ο πρόεδρος της ΓΣΣΕ, Γιάννης Παναγόπουλος, σημείωσε ότι «αντί για την εκπλήρωση της προσδοκίας του κόσμου της εργασίας για επαναφορά της 13ης σύνταξης έχουμε ένα νέο ασφαλιστικό που είναι μια λαιμητόμος για τα κοινωνικοασφαλιστικά δικαιώματα».

«Ο κόσμος της εργασίας, οι επιστήμονες, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι επαγγελματοβιοτέχνες, όλοι αντιδρούν και λένε προς την κυβέρνηση: Αυτό το έκτρωμα πρέπει να αποσυρθεί και θα αγωνιστούμε για να αποσυρθεί», πρόσθεσε.


Κατά τη διάρκεια της πορείας άγνωστοι επιτέθηκαν στον δημοσιογράφο Δημήτρη Πέρρο (Αθήνα 9,84), που κάλυπτε τις κινητοποιήσεις, στη συμβολή των οδών Πανεπιστημίου και Πατησίων.

Ο δημοσιογράφος μεταφέρθηκε στον «Ερυθρό Σταυρό» με χτύπημα στο κεφάλι.


Ιδιαίτερα έντονη ήταν η αστυνομική παρουσία: δυνάμεις των ΜΑΤ, μοτοσικλετιστές και κλούβες βρίσκονταν διασκορπισμένες σε διάφορα σημεία του κέντρου της Αθήνας.

Ωστόσο, τα επεισόδια δεν αποφεύχθηκαν, με την Αστυνομία να προχωρά σε τρεις προσαγωγές.

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: