12.2.16

Καμμένος: Διασφαλισμένα τα κυριαρχικά δικαιώματα...

Καμμένος: Απόλυτα διασφαλισμένα τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας

Διαβεβαιώσεις στη Βουλή για τη διασφάλιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας και των θεμάτων έρευνας έδωσε από...
το βήμα της Βουλής ο υπουργός Άμυνας, Πάνος Καμμένος, σε παρέμβασή του για τη συμφωνία που αφορά την εμπλοκή ΝΑΤΟϊκής δύναμης SNMP 2 στο Αιγαίο.

«Σας διαβεβαιώνω ότι η συμφωνία που έγινε και κοινά αποδεκτή από όλες τις χώρες - μέλη του ΝΑΤΟ έχει να κάνει με την ανάπτυξη τη νατοϊκής δύναμής στην περιοχή του Αιγαίου έχοντας γίνει αποδεκτές όλες οι ελληνικές θέσεις», είπε ο Π. Καμμένος και τόνισε ότι «έχουν εξασφαλιστεί όλα όσα ζήτησε η ελληνική πλευρά.

Όπως εξήγησε σε περίπτωση διάσωσης ανθρώπων που έρχονται από την Τουρκία είτε μετανάστες είτε πρόσφυγες θα προωθούνται στην Τουρκία ενώ απαντώντας σε αιτιάσεις του Ν. Δένδια διευκρίνισε ότι «η δύναμη αυτή δεν είναι γερμανοκρατούμενη» αλλά ότι οι χώρες εναλλάσσονται στη διοίκηση και αποφασίστηκε να εξαιρεθούν και η Ελλάδα και η Τουρκία, που σύμφωνα με τον προγραμματισμό θα αναλάμβανε επόμενη τη διοίκηση.

Ο υπουργός Άμυνας είπε ακόμη συνομίλησε σχετικά μέσω τηλεφώνου με την τομεάρχη της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία σύμφωνα με τον ίδιο τον ευχαρίστησε για την ενημέρωση και εξέφρασε την άποψη ότι η συμφωνία κινείται σε θετική κατεύθυνση.

Παράλληλα εξέφρασε πυρά κατά του εκπροσώπου της ΝΔ Γιώργου Κουμουτσάκου λέγοντας ότι έκανε περίεργες δηλώσεις ενώ άφησε και αιχμές για την επικοινωνία μεταξύ των στελεχών της ΝΔ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: