12.2.16

Ρέντσι: Πρώτα οι άνεργοι και μετά οι τράπεζες...



Ο Ιταλός πρωθυπουργός, Ματέο Ρέντσι, διεμήνυσε στον πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, ότι...
η Ευρώπη θα πρέπει να δώσει μεγαλύτερη σημασία στους ανέργους, έναντι των τραπεζών

Στη σημερινή συνάντηση που είχε με τον Σουλτς στη Ρώμη, ο Ρέντσι τόνισε πως η Ευρώπη πρέπει να ασχολείται λιγότερο με τους κανόνες για τις τράπεζες και περισσότερο με όποιον είναι άνεργος, με όποιον ζει μία δύσκολη φάση».

Παράλληλα, υποστήριξε ότι οι Ιταλοί είναι πεπεισμένοι ευρωπαϊστές και ταυτόχρονα σίγουροι για την αλλαγή κατεύθυνσης της Ευρώπης. «Έχουμε απέναντί μας μία μεγάλη πρόκληση, είμαστε πεπεισμένοι ευρωπαϊστές. Η Ιταλία γνωρίζει τη σημασία της, ως χώρα, αλλά είμαστε πεπεισμένοι, επίσης, ότι πρέπει να αλλάξει η κατεύθυνση της οικονομικής και κοινωνικής πολιτικής στην Ευρώπη».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου δήλωσε ότι «η Ιταλία είναι ένας βασικής σημασίας στυλοβάτης της Ευρώπης, η χώρα με την πιο σταθερή κυβέρνηση και της αξίζει σεβασμός για όλα τα θαρραλέα βήματα που έκανε». Τέλος, συμφώνησε με τον επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης όσον αφορά τη διαπίστωση ότι «το Σύμφωνο δεν είναι μόνον σταθερότητας, αλλά και ανάπτυξης» αφού «οι κανόνες πρέπει να τύχουν σεβασμού, αλλά, αυτοί οι κανόνες, πάντα, πρέπει να χρησιμεύσουν για να δημιουργηθεί ανάπτυξη».

Δεν υπάρχουν σχόλια: