13.2.16

Ένταση στα Διαβατά...

Επέμβαση των ΜΑΤ στο στρατόπεδο Αναγνωστοπούλου στα Διαβατά - Ξεσηκώθηκαν οι κάτοικοι - ΒΙΝΤΕΟ

Ένταση επικρατεί στα Διαβατά μετά την επέμβαση ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων στο Στρατόπεδο Αναγνωστοπούλου νωρίς το πρωί του Σαββάτου.
Οι...
αστυνομικές δυνάμεις επενέβησαν προκειμένου να επιτραπεί σε συνεργεία του ελληνικού στρατού να προετοιμάσουν τον χώρο για τη μετατροπή του σε Κέντρο Μετεγκατάστασης προσφύγων. Συγκεκριμένα, στις 05:30 π.μ. δυνάμεις των ΜΑΤ και άντρες της Τροχαίας με τη βοήθεια δικυκλιστών των ομάδων Ζήτα και Δίας απέκλεισαν την πρόσβαση στο στρατόπεδο, αφού πρώτα απομάκρυναν τους περίπου 15 κατοίκους που διανυκτέρευαν στο σημείο.
Οι κάτοικοι της περιοχής των Διαβατών συγκεντρώθηκαν σε σημείο της Συμμαχικής Οδού για να πραγματοποιήσουν πορεία διαμαρτυρίας. Η πρόσβαση στο στρατόπεδο έχει αποκοπεί από δυνάμεις των ΜΑΤ.




Οι κάτοικοι δήλωσαν αποφασισμένοι να παραμείνουν στο σημείο, μέχρι να τους επιτραπεί η είσοδος. Ο δήμαρχος Δέλτα, Ευθύμιος Φωτόπουλος μάλιστα μετέβη στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης προκειμένου να ζητήσει την παρέμβαση του Εισαγγελέα υπηρεσίας για τη διακοπή εργασιών.






Ωστόσο λίγο αργότερα, οι κάτοικοι που είχαν συγκεντρωθεί μπροστά από τους αστυνομικούς φραγμούς, πλησίον του στρατοπέδου Αναγνωστοπούλου, αποφάσισαν να απομακρυνθούν από εκεί με σκοπό να αποκλείσουν παρακείμενο στο στρατόπεδο δρόμο.



Εδώ και λίγη ώρα κάτοικοι των Διαβατών και της Μαγνησίας έχουν αποκλείσει τη Λεωφόρο Κωνσταντίνου Καραμανλή στην καρδιά των Διαβατών.


Πηγή:thestival.gr/seleo.gr/voria.gr

enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: