9.2.16

Η «σοβαρή» Χρυσή Αυγή του Μπαλτάκου και ο Μητσοτάκης…

baltakos

«Δεξιά» πίεση προς τον Πρόεδρο της Ν.Δ, που «κοιτά» στο κέντρο... 

Τα σχέδιά του για τη συγκρότηση ενός ακραιφνώς δεξιού κόμματος στα πλευρά της ΝΔ επανέφερε χθες ο κ. Τάκης Μπαλτάκος, χωρίς...
πάντως να είναι δεδομένο εάν πρόκειται ξανά για το ξαναζέσταμα του ίδιου φαγητού – σχετικά σενάρια διακινεί ήδη από την απομάκρυνσή του από την κυβέρνηση Τσίπρα – ή, αυτή τη φορά, αποτελεί κάτι πιο προχωρημένο.

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, τα όσα ανέφερε ο κ. Μπαλτάκος έρχονται να «επισημοποιήσουν» την πίεση που δεδομένα θα δεχτεί ο νέος Πρόεδρος της ΝΔ στην προσπάθειά του να διευρύνει το ακροατήριο της Ν.Δ. προς το κέντρο.

Απέναντι σε αυτή την προσπάθεια Μητσοτάκη δεν είναι μόνον στελέχη που ιδεολογικά και πολιτικά δεν συμμερίζονται τις απόψεις Μητσοτάκη για θέματα όπως πχ το σύμφωνο συμβίωσης ή οι χαμηλοί τόνοι έναντι της κυβέρνησης για το μεταναστευτικό – προσφυγικό. Βρίσκονται και βουλευτές – πολιτευτές που γνωρίζουν ότι στο νέο κόμμα που επιχειρεί να συγκροτήσει ο νέος Πρόεδρος δεν θα έχουν θέση στα κέντρα λήψης αποφάσεων και, πιθανότατα, και στα ψηφοδέλτια, ειδικά εάν τα τελευταία ανοίξουν για να υποδεχτούν στελέχη της κεντροαριστεράς και του φιλελευθερισμού.

Ωστόσο, το αφήγημα της «δεξιάς» είναι ισχυρό και μπορεί να «καλύψει» και τις προσωπικές επιδιώξεις των στελεχών. Άλλωστε, χωρίς αυτό να συνεπάγεται ότι τα λεγόμενα και σχέδια Μπαλτάκου απηχούν τις απόψεις τους ή τους περιλαμβάνουν, υπέρ ενός δεξιού προφίλ της Ν.Δ. έχουν ταχθεί στελέχη όπως πχ ο κ. Μ. Βορίδης, ανάλογο στίγμα είχαν αφήσει και συνεργάτες του κ. Αντ. Σαμαρά (σ.σ. ο οποίος πάντως προτιμά πλέον τη διάκριση μεταρρυθμίσεων – λαϊκισμού) ενώ δεν είναι και λίγοι όσοι θεωρούν ότι η Ν.Δ. δεν μπορεί μονοδιάστατα να προσχωρήσει στο άρμα του... Γκυ Φερχόφσταντ αλλά θα πρέπει να κοιτά και το παράδειγμα της γαλλικής ή της ιταλικής δεξιάς.

Από τη στήλη «ο Neo αποκαλύπτει» (matrix24.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια: