12.2.16

O Τόμσεν λέει τα δικά του...

Εμείς, άλλα έχουμε συμφωνήσει με τους θεσμούς...

Να υποβαθμίσει τις υποδείξεις του διευθυντή του Ευρωπαϊκού Τμήματος του ΔΝΤ, Πολ Τόμσεν, αναφορικά με το πώς το πρόγραμμα μπορεί να γίνει βιώσιμο, επιχειρεί η κυβέρνηση.

Κυβερνητικές πηγές επικαλούνται την...
εκπρόσωπο του Επιτρόπου Οικονομίας της Κομισιόν, Πιέρ Μοσκοβισί, Ανίκα Μπράιτχαρτ, η οποία, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, υπογράμμισε πως οι ευρωπαϊκοί Θεσμοί δεν ζητούν τίποτα περισσότερο από την εφαρμογή του Μνημονίου που συμφωνήθηκε τον Αύγουστο.

«Οι ευρωπαϊκοί θεσμοί εργάζονται ακόμη πάνω σε ένα πακέτο μέτρων, για να επιτευχθούν οι δημοσιονομικοί στόχοι που έχουν συμφωνηθεί στο Μνημόνιο. Η Ελλάδα πρέπει να υιοθετήσει ένα πολύ σημαντικό πακέτο μέτρων, για να ικανοποιήσει αυτούς τους στόχους. Οι ευρωπαϊκοί Θεσμοί θεωρούν ότι αυτό που πρέπει να κάνει η Ελλάδα, είναι αυτό που συμφωνήθηκε στο Μνημόνιο τον Αύγουστο» υπογράμμισε η κυρία Μπράιτχαρτ.

Έτσι, κυβερνητικές πηγές, επικαλούμενες τις δηλώσεις από την πλευρά της Κομισιόν, υπογραμμίζουν ότι ο Πολ Τόμσεν «ζητά επί της ουσίας την εφαρμογή διαφορετικού προγράμματος από το συμφωνημένο».

«Οι θέσεις που διατυπώνονται στο εν λόγω άρθρο, απέχουν ριζικά από τα όσα έχουν συμφωνηθεί ανάμεσα στην Ελλάδα και τους Θεσμούς. Η ελληνική κυβέρνηση θεωρεί ότι αποδέκτης των θέσεων του Π. Τόμσεν δεν είναι η ίδια, αλλά οι υπόλοιποι Θεσμοί, οι οποίοι ήδη εκφράζουν την αντίθεσή τους. Η ελληνική πλευρά συνεχίζει την κατά γράμμα υλοποίηση όσων έχουν συμφωνηθεί ανάμεσα στα δύο μέρη και μόνο αυτών» καταλήγουν...

Δεν υπάρχουν σχόλια: