2.5.16

Ο όμιλος Binladen απολύει 77.000 ξένους εργάτες...

Ο όμιλος Binladen απολύει 77.000 ξένους εργάτες

Εδώ και πολλές ημέρες κυκλοφορούσαν φήμες για χιλιάδες απολύσεις... για απλήρωτους μισθούς και για κινητοποιήσεις των εργαζομένων στον όμιλο ο οποίος έχει αναλάβει ορισμένα από τα μεγαλύτερα έργα στη Σαουδική Αραβία αλλά σήμερα πλήττεται από την πτώση της τιμής του πετρελαίου.

Ένας εκπρόσωπος του ομίλου που ρωτήθηκε για το θέμα από το Γαλλικό Πρακτορείο, ο Γιασίν Αλάτας, επιβεβαίωσε ότι έγιναν απολύσεις, χωρίς όμως να δώσει συγκεκριμένο αριθμό.

Με βάση το δημοσίευμα, μέχρι την Κυριακή είχαν απολυθεί 77.000 ξένοι εργάτες οι οποίοι "έλαβαν τη βίζα εξόδου" από τη Σαουδική Αραβία. Ο όμιλος απασχολεί περίπου 200.000 αλλοδαπούς στη χώρα.

Το κύμα των απολύσεων μπορεί να συμπαρασύρει και "12.000-17.000 Σαουδάραβες που εργάζονται ως υπεύθυνοι, μηχανικοί, διοικητικοί υπάλληλοι ή ελεγκτές" πρόσθεσε το ίδιο στέλεχος που δεν κατονομάζεται από την εφημερίδα.

Η Binladen Group είναι μια οικογενειακή επιχείρηση που ιδρύθηκε το 1931 από τον πατέρα του Οσάμα μπιν Λάντεν, του ηγέτη της Αλ Κάιντα ο οποίος σκοτώθηκε πριν από πέντε χρόνια από τις αμερικανικές ειδικές δυνάμεις στο Πακιστάν.

Το ανώνυμο στέλεχος είπε ότι η «εταιρεία και τα υπουργεία Εργασίας και Οικονομικών ευθύνονται» για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο όμιλος, χωρίς να διευκρινίσει τι ακριβώς τους προσάπτει.

Το μισθολογικό κόστος του ομίλου κυμαίνεται στα 2 δισεκατομμύρια ριάλ (466 εκατομμύρια ευρώ) ενώ τα έργα που έχει αναλάβει στη Σαουδική Αραβία και σε άλλες χώρες εκτιμώνται στα 136 δισεκ. ριάλ (32 δισεκ. ευρώ), πρόσθεσε το ίδιο στέλεχος.


Δεν υπάρχουν σχόλια: