2.5.16

Λύθηκε το μυστήριο του «πατέρα» του bitcoin...

Λύθηκε το μυστήριο του «πατέρα» του bitcoin

Ο Αυστραλός επιχειρηματίας Κρεγκ Ράιτ είναι ο «πατέρας» του bitcoin όπως παραδέχθηκε ο ίδιος μιλώντας στο BBC, τον Economist και το GQ βάζοντας έτσι ένα τέλος στο μυστήριο...
γύρω από το ποιος ήταν ο «Σατόσι Νακαμότο», ο άνδρας που «γέννησε» το συγκεκριμένο ηλεκτρονικό νόμισμα.

Προς αποδείξη, μάλιστα, των ισχυρισμών του ο Ράιτ παρουσίασε τεχνολογικές γνώσεις χρησιμοποιώντας νομίσματα που είναι γνωστό ότι ανήκουν στον ιδρυτή του bitcoin.

Συγκεκριμένα υπέγραψε ηλεκτρονικά μηνύματα χρησιμοποιώντας κρυπτογραφικά «κλειδιά» που δημιουργήθηκαν στις πρώτες ημέρες ανάπτυξης του bitcoin.

Αποκαλύπτοντας την ταυτότητά του ο Ράιτ ελπίζει να βάλει ένα τέλος στις φημολογίες για την ταυτότητα του Νακαμότο. Το 2015 δύο περιοδικά, το Wired και το Gizmodo, είχαν υποστηρίξει ότι ο Ράιτ ήταν ο Νακαμότο με αποτέλεσμα να ακολουθήσει έφοδος των αρχών της Αυστραλίας στο σπίτι του επιχειρηματία.

Ο Κρέγκ Ράιτ


«Δεν θέλω να γίνω το δημόσιο πρόσωπο οποιουδήποτε» δηλώνοντας πικραμένος που χρειάστηκε να δημοσιοποιήσει την ταυτότητά του αφού, όπως είπε, «δεν μου άρεσε που πληγώθηκαν τόσοι άνθρωποι για τους οποίους νοιάζομαι».

«Θα προτιμούσαν να μην το είχα κάνει. Θέλω να εργάζομαι, θέλω να συνεχίσω να κάνω ό,τι κάνω τώρα. Δεν θέλω χρήματα. Δεν θέλω δόξα. Θέλω να με αφήσετε μόνο μου» δήλωσε ο Ράιτ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: