2.5.16

Πυρετός συσκέψεων στο Μαξίμου από αύριο...


Τις πρώτες συσκέψεις με στενούς συνεργάτες του στο Μέγαρο Μαξίμου, μετά την σύντομη πασχαλινή ανάπαυλα, θα έχει από το πρωί της Τρίτης ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με στόχο την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων εν όψει του κρίσιμου Eurogroup της 9ης Μαΐου. Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, η κυβέρνηση θα ...
επιδιώξει τις επόμενες ημέρες να ενισχύσει τη διαπραγματευτική θέση της χώρας και να αυξήσει την υποστήριξη που έχει ήδη εκδηλωθεί από διάφορες ευρωπαϊκές κυβερνήσεις έναντι των απαιτήσεων του ΔΝΤ για νομοθέτηση εκ των προτέρων των λεγόμενων προληπτικών μέτρων.

Υπενθυμίζεται ότι ο Πρωθυπουργός εξέφρασε τη Μεγάλη Πέμπτη την αισιοδοξία του για κλείσιμο της αξιολόγησης, ενώ είχε σημειώσει, μιλώντας σε συνεργάτες του ότι «όσοι ονειρεύονται επανάληψη του 2015 είναι βαθιά νυχτωμένοι και εκτίθενται».

Ο κ. Τσίπρας είχε τονίσει επίσης ότι τη στιγμή αυτή, η θέση της χώρας είναι εντός της Ευρώπης και «οι συμμαχίες υπέρ των ελληνικών θέσεων είναι ισχυρότερες από κάθε άλλη φορά».

Κυβερνητικές πηγές μιλούν για ισχυρή υποστήριξη από τους Ευρωπαίους σοσιαλιστές, κάτι που αναμένεται να ενισχυθεί με την συμμετοχή του Πρωθυπουργού στη συνάντηση των σοσιαλιστικών κομμάτων που θα γίνει περί τα τέλη Μαΐου στην Ρώμη.

Σε συνέντευξή στην ιστοσελίδα Euractiv ο επικεφαλής της ευρωομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Τζιάνι Πιτέλα τόνισε ότι «το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και οι Γερμανοί θέλουν να δουν την Ελλάδα να βυθίζεται, όμως οι Σοσιαλιστές σκοπεύουν να τους εμποδίσουν»...

Δεν υπάρχουν σχόλια: