7.5.16

«Λουκέτο» σε όλη τη χώρα...


Ποιοι απεργούν...

Σε κατάσταση απεργιακού «μπλακ άουτ» βρίσκεται η χώρα. Τα εργατικά συνδικάτα έχουν κηρύξει 48ωρη απεργία με αποτέλεσμα να παραλύσουν...
ο δημόσιος και ιδιωτικός τομέας. Χειρόφρενο έχουν τραβήξει όλα τα μέσα μεταφοράς τροχοφόρα και σταθερής τροχιάς και τα πλοία είναι δεμένα στα λιμάνια.

Κλειστές θα παραμείνουν και το Σάββατο οι δημόσιες υπηρεσίες, ενώ απεργία έχουν κηρύξει και οι ιδιωτικοί υπάλληλοι.

Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια

Η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία προκήρυξε τετραήμερη απεργιακή κινητοποίηση – μέχρι την Τρίτη – γεγονός που σημαίνει ότι χιλιάδες πολίτες θα εγκλωβιστούν μακριά από τα νησιά, στα οποία είχαν προγραμματίσει να ταξιδέψουν, ενώ πρόβλημα θα δημιουργηθεί και με τους τουρίστες. Εκτός της ΠΝΟ, 48ωρη απεργία (Παρασκευή και Σάββατο) ανακοίνωσαν τόσο η ΑΔΕΔΥ, όσο και η ΓΣΕΕ, ενώ δεν θα κινηθούν οι συρμοί στο μετρό, στον ηλεκτρικό, στον προαστιακό, στο τραμ, καθώς και τα λεωφορεία, προκαλώντας ένα απέραντο χάος ιδιαίτερα στην Αθήνα.

Πιο συγκεκριμένα, τετραήμερη πανελλαδική απεργία σε όλες τις κατηγορίες πλοίων από την Παρασκευή στις 6 το πρωί έως τις 6 το πρωί της Τρίτης 10 Μαΐου, αποφάσισε σε έκτακτη συνεδρίαση που πραγματοποίησε η Εκτελεστική Επιτροπή της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ).

Ακινητοποιημένα όλα τα Μέσα Μεταφοράς

Χωρίς Μέσα Μεταφοράς θα παραμείνει και το Σάββατο η Αθήνα. Ειδικότερα ακινητοποιημένα θα μείνουν:

• Ηλεκτρικός
• Μετρό
• Προαστιακός
• Τραμ
• Λεωφορεία
• Τρόλευ
Αναλυτικά τα όσα ισχύουν βάσει των σιδηροδρομικών κανονισμών του ΤΡΑΙΝΟΣΕ σε περιπτώσεις ακυρώσεων δρομολογίων λόγω απεργιακών κινητοποιήσεων, αναφέρονται εδώ. Περισσότερες πληροφορίες παρέχονται από τον αριθμό 14511 και στο trainose.gr

Επίσης, οι οδηγοί και οι υπάλληλοι στα λεωφορεία έχουν ανακοινώσει στάσεις εργασίας για την Κυριακή, από την έναρξη της πρωινής βάρδιας έως τις 9 το πρωί και από τις 9 το βράδυ, έως τη λήξη της βάρδιας.

Χωρίς λεωφορεία στη Θεσσαλονίκη

Σαρανταοχτάωρη απεργία θα πραγματοποιήσουν το Σάββατο και την Κυριακή οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ, συμμετέχοντας στην πανελλαδική απεργία της ΓΣΕΕ. Θα κυκλοφορήσουν λεωφορεία με προσωπικό ασφαλείας. Η νυκτερινή λεωφορειακή γραμμή Νο 78Ν «ΚΤΕΛ- Αεροδρόμιο» και τα λεωφορεία για τη δωρεάν μετακίνηση των ΑμεΑ θα λειτουργήσουν κανονικά.

Κλειστά τα μαγαζιά

Το καθολικό κλείσιμο των εμπορικών καταστημάτων και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων την Κυριακή, 8 Μαΐου 2016, η οποία είναι εργάσιμη ημέρα δυνάμει του ν. 4177/2013 αποφάσισαν από κοινού ΕΣΕΕ και ΓΣΕΒΕΕ.

Δεν λειτουργεί ούτε το Εθνικό Θέατρο

Στον απεργιακό «πυρετό» συμμετέχει και το Εθνικό Θέατρο. Πιο συγκεκριμένα, για την Παρασκευή και το Σάββατο ακυρώνονται: «Ο θάνατος του εμποράκου» του Άρθουρ Μίλλερ στη Κεντρική Σκηνή, «Το πανηγύρι» του Δημήτρη Κεχαΐδη στην Σκηνή «Νίκος Κούρκουλος», οι «Ξένοι» του Σέρτζι Μπελμπέλ στο Νέο Rex, η «Άννα Καρένινα» του Λεβ Τολστόι στο θέατρο Rex – Σκηνή «Μαρίκα Κοτοπούλη» και «Το ρολόι» στο Σχολείον της Αθήνας.

Συγκέντρωση στην Αθήνα το Σάββατο από τους αγρότες

Κάλεσμα στους αγρότες να συμμετάσχουν στο «παναγροτικό – παλλαϊκό συλλαλητήριο» στην Αθήνα, το Σάββατο 7 Μαΐου, στις 6 μ.μ. στην Ομόνοια, απηύθυνε η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων. Σε ανακοίνωσή της, η επιτροπή αναφέρει ότι «συστήνουμε το δικό μας «αγροτικό μετερίζι» μέσα στο παλλαϊκό συλλαλητήριο, με τα δικά μας πανό, τις σημαίες, τα αιτήματα και τα συνθήματα του αγώνα μας».

Απεργία και η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ

Σε 48ωρη απεργία κατήλθε και η ΓΕΝΟΠ (Παρασκευή και Σάββατο), ενώ την Κυριακή θα συμμετάσχει στην απεργία της ΓΣΕΕ. Με ανακοίνωσή της η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ καταγγέλλει «λογικές απόλυτου αιφνιδιασμού» ως προς την κατάθεση του νομοσχεδίου για το ασφαλιστικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: