27.5.16

Κερδίζει χρόνο...

Η ταύτιση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον… Αντώνη Σαμαρά, κυριαρχεί στην ατζέντα της πολιτικής στρατηγικής του ΣΥΡΙΖΑ για το επόμενο διάστημα.

Ο...
Αλέξης Τσίπρας και οι επιτελείς του, εκτιμούν ότι ο πρώην πρωθυπουργός διατηρεί ακόμη περίσσευμα… τοξικότητας, και σε συνδυασμό με τη στενή σχέση του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, για την εκλογή του οποίου στην ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας διαδραμάτισε καθοριστικό ρόλο, δημιουργεί στον σημερινό Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης δυστοκία ελιγμών.

Στο Μέγαρο Μαξίμου, έχοντας αφήσει πλέον πίσω τους την αξιολόγηση, και συνεκτιμώντας ότι έχουν μπροστά τους καθαρό πολιτικό χρόνο, από τη στιγμή που δεν υπάρχουν εκλογές τις οποίες… δεν μπορούν να αποφύγουν, θέλουν να στρέψουν τα πυρά τους στον Κυριάκο Μητσοτάκη, ώστε να τον αποδομήσουν και να τον “τσαλακώσουν”.

Το κυβερνητικό επιτελείο εκτιμά ότι, όσο η Νέα Δημοκρατία δεν αρθρώνει πειστική εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης, η μάχη των επόμενων εκλογών θα κριθεί σε επίπεδο προσωπικού προφίλ, ανάμεσα στον Αλέξη Τσίπρα και τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Γι’ αυτό και θέλουν να κερδίσουν χρόνο…

Δεν υπάρχουν σχόλια: