28.5.16

ΕΣΗΕΑ: Όχι σε μονομερείς ενέργειες στην ΕΡΤ...


Για μονομερείς ενέργειες της διοίκησης, όσον αφορά το πλαίσιο εργασίας των εργαζομένων στην ΕΡΤ, κάνει λόγο η Ένωση Συντακτών.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ...
στην ΕΡΤ επιχειρείται καταστρατήγηση συμβάσεων εργασίας, ενώ σημειώνεται ότι σύμφωνα με τη διάταξη του Ν.4324/2015 (άρθρο 14) για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ προβλέπεται αναβίωση των συμβάσεων εργασίας (εργασιακές σχέσεις, ειδικότητες, χρόνος απασχόλησης κλπ) τη στιγμή που είναι σε εξέλιξη οι συζητήσεις για την υπογραφή νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

Οι μονομερείς όμως ενέργειες διοικητικών παραγόντων, τονίζει η ΕΣΗΕΑ, έρχονται σε ευθεία αντίθεση με την πρόβλεψη του νόμου για τις ΣΣΕ και την ολοκλήρωση των σχετικών συζητήσεων. Η Ένωση Συντακτών υπογραμμίζει στην ανακοίνωσή της, ότι προϋπόθεση για μία ΕΡΤ ανοιχτή στην κοινωνία, είναι η πλήρης αποκατάσταση των εργασιακών σχέσεων, μετά το πλήγμα που επέφερε η πολιτική του «μαύρου» στη δημόσια ραδιοτηλεόραση και τονίζει ότι σε περίπτωση που η διοίκηση της ΕΡΤ ΑΕ συνεχίσει να κωλυσιεργεί την υπογραφή ΣΣΕ θα ακολουθήσουν κινητοποιήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: