16.5.16

Πάρτι στο Twitter για τις Πανελλαδικές...

Πάρτι στο Twitter για τις Πανελλαδικές

Η ψυχοφθόρα, ακόμη και για κάποιους που χρόνια έχουν να επισκεφτούν σχολική αίθουσα, διαδικασία των πανελλαδικών εξετάσεων, «άγγιξε» τις ευαίσθητες χορδές...
των χρηστών των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, οι οποίοι σχολίασαν με χιούμορ, πικρό ενίοτε, το θέμα της Νεοελληνικής Γλώσσας.

Το θέμα άλλωστε, κατά κάποιον τρόπο, τους αφορούσε: οι διαγωνιζόμενοι κλήθηκαν να καταθέσουν την άποψή τους σχετικά με τον ρόλο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης/διαδικτύου στη δημιουργία σχέσεων φιλίας.
Κι εκεί που μέχρι πριν από λίγα χρόνια, πριν την επέλαση των social media στη ζωή και την καθημερινότητά μας, το μεσοδιάστημα μεταξύ της εισόδου των μαθητών στα εξεταστικά κέντρα και της αποχώρησής τους από αυτά είτε με το κεφάλι σκυμμένο είτε με την αυτοπεποίθηση στο ζενίθ, ήταν άκρως σιωπηλό και περιβαλλόταν από ένα πέπλο μυστηρίου, τα τελευταία χρόνια αυτό έχει αλλάξει άρδην.



Βγάζοντας από τη φαρέτρα τους όλα τα κλισέ που έχουν χρησιμοποιηθεί κατά το πέρασμα των χρόνων αναφορικά με την επίπονη αυτή, για μαθητές αλλά και τις οικογένειές τους, διαδικασία των εξετάσεων, αλλά και σε συνδυασμό με την καυτή πολιτική, κοινωνική και οικονομική επικαιρότητα οι χρήστες των social media δίνουν πραγματικό ρεσιτάλ γέλιου και σκωπτικού σχολίου, διασκεδάζοντας έτσι το άγχος των παιδιών, των γονιών τους αλλά και όσων από εμάς παρότι έχουμε βγει πριν από χρόνια από τη διαδικασία αυτή, κάθε χρόνο τέτοια εποχή αισθανόμαστε εκείνο το σφύξιμο στο στομάχι, σαν να μην πέρασε μια μέρα.









Δεν υπάρχουν σχόλια: