30.6.16

«Ψήφος εμπιστοσύνης» στην ελληνική κυβέρνηση από τον Ζίγκμαρ Γκάμπριελ..


Την απόλυτη εμπιστοσύνη του στην ελληνική κυβέρνηση εξέφρασε ο αντικαγκελάριος και υπουργός Οικονομίας της Γερμανίας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ.

Ειδικότερα, στο...
πλαίσιο κοινής συνέντευξης Τύπου με τον υπουργό Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού Γιώργο Σταθάκη,  σημείωσε ότι καμία άλλη κυβέρνηση δεν έχει κάνει τόσες μεταρρυθμίσεις, έχοντας τόσες πολλές αντιδράσεις.

«Και τώρα ώρα για την ανάπτυξη»

Σύμφωνα με τον κ. Γκάμπριελ, η συζήτηση πλέον θα πρέπει να στραφεί στην ανάπτυξη της Ελλάδας, η οποία θα πρέπει να προσελκύσει επενδύσεις και να δημιουργήσει νέες θέσεις απασχόλησης. 
Σημείωσε ακόμη ότι το ενδιαφέρον των γερμανικών επιχειρήσεων για επενδύσεις στη χώρα μας, είναι μεγάλο, αναφέροντας μάλιστα ότι η Ελλάδα μπορεί να λάβει πόρους από το γερμανικό δημόσιο για την ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, αλλά και να υποδεχθεί επενδύσεις στον ενεργειακό τομέα και συγκεκριμένα στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας.

«Δεν τίθεται πλέον κανένα θέμα Grexit»

Ο κ. Γκάμπριελ επισήμανε ότι πλέον δεν τίθεται θέμα για Grexit, ενώ αναφερόμενος στο Brexit, τόνισε ότι το θέμα θα πρέπει να λήξει άμεσα, διότι επηρεάζει το επενδυτικό κλίμα.
Από την πλευρά του, ο κ. Σταθάκης, για το ίδιο θέμα σημείωσε ότι θα πρέπει να υπάρξει γρήγορη σταθεροποίηση, εκτιμώντας ότι εάν γίνει αυτό, τότε η Ελλάδα θα καταγράψει θετικό ρυθμό ανάπτυξης στο δεύτερο εξάμηνο...

naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: