26.6.16

"Αρραβωνιάσματα ναι, αλλά γάμος όχι"...

  Σενάρια θεωρεί ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Κουρουμπλής, αυτά που γράφουν οι εφημερίδες περί μετάλλαξης του πολιτεύματος, καθώς, όπως είπε σήμερα το πρωί στον Γιώργο Αυτιά (ΣΚΑΙ), "δεν...

τίθεται τέτοιο  θέμα".
"Να μην αυτοδεσμευτούν  σε αυτά που θα πουν για την αλλαγή του Συντάγματος τα πολιτικά κόμματα, αλλά να κάνουν βαθιά συζήτηση με τον λαό", πρόσθεσε.
Για την μείωση του βουλευτών (από 300, σε 200 ή 250), ξεκαθάρισε, πως,  κάτι τέτοιο αν γίνει, μπορεί να γίνει και χωρίς αλλαγή του Συτνταγματος.
Στην ερώτηση του Αυτιά,  αν "θα βλέπατε πρόεδρο της Δημοκρατίας τον Αλέξη Τσίπρα", ο Κουρουμπλής απάντησε, πως, "είναι πολύ νέος. Εχει να προσφέρει πολλά. Τώρα ξεκίνησε...".
Με αφορμη το BRexit, ο υπουργός Εσωτερικών, είπε, πως, δεν θέλει "μια Ευρώπη με ανοιχτά συνορα στη λιτότητα και κλειστά στα άλλα ζητήματα". Αλλά, "μια Ευρώπη που θα αναχαιτίσει τους εθνικισμούς".
Τέλος, ο παρουσιαστής του ΣΚΑΙ, εριξε στο τραπέζι το ενδεχόμενο της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ -ΝΔ: Θα κάτσεις στο ίδιο τραπέζι με βουλευτές της ΝΔ σε μια συγκυβέρνηση? 
Ο Κουρουμπλής απέφυγε να απαντήσει ευθέως: Δεν είναι ανάγκη να καθίσουμε μαζί, αν έχουμε την λογική να συζητάμε.
Αλλά ελεγες στην REAL NEWS. Δηλαδή, "αρραβωνιάσματα (μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ) ναι, αλλά γάμος όχι", είπε ο Αυτιάς με νόημα κι ο Κουρουμπλής συμφώνησε μαζί του, δια της σιωπής του...
  

Δεν υπάρχουν σχόλια: