26.6.16

Η Ιστορία προϊδεάζει για θρίλερ...

Γαλλία
To πόσο δύσκολο είναι το έργο που περιμένει την Ιρλανδία σήμερα φαίνεται από ένα στοιχείο: από το...
μόλις ένα γκολ που έχουν πετύχει οι Κέλτες επί της Γαλλίας από τον Οκτώβριο του 1981.

Το γκολ εκείνο ήταν του Ρόμπι Κιν τον Νοέμβριο του 2009, στην αλήστου μνήμης αναμέτρηση στο Παρίσι που σημαδεύτηκε από το χέρι του Τιερί Ανρί και την «κλοπή» της πρόκρισης στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2010.

Ομως η προϊστορία ανάμεσα στις δύο ομάδες δεν κάνει ούτε τη Γαλλία να αισθάνεται άνετα.

Μετά την ήττα με 3-2 για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Ισπανίας τον Οκτώβριο του 1981, οι «μπλε» είναι αήττητοι σε 5 παιχνίδια αλλά κοιτάξτε σκορ: 0-0, 0-0, 1-0, 1-0, 1-1. Ούτε λόγος για περιπάτους...

Ο Ντιντιέ Ντεσάν έχει κλείσει ερμητικά τις πόρτες του προπονητικού κέντρου της Γαλλίας στο Κλερφοντέν, ενώ ούτε ένας παίκτης δεν έχει μιλήσει από την περασμένη Δευτέρα στους δημοσιογράφους. Απόλυτη αυτοσυγκέντρωση, κάτι που επιδιώκει και ο Μάρτιν Ο’Νιλ για τους παίκτες του.

Οι Ιρλανδοί θα έχουν τρεις μέρες λιγότερη ξεκούραση από τους αντιπάλους τους και για τον λόγο αυτό άλλαξαν τις συνήθειές τους: ταξίδεψαν στη Λιόν από χθες, αντί για σήμερα, προσπαθώντας να κατεβάσουν τους σφυγμούς τους μετά τον ενθουσιασμό για την πρόκρισή τους στη φάση των «16» που επιτεύχθηκε με δραματικό τρόπο.

Βρίσκονται σε αχαρτογράφητα νερά, καθώς για πρώτη φορά στην ιστορία τους προκρίνονται στα νοκ άουτ της διοργάνωσης. Και ονειρεύονται να συνεχίσουν την περιπέτειά τους μέσα σε ένα από τα πιο «τυχερά» γήπεδα για τους Γάλλους.

Οι «μπλε» έχουν να χάσουν στη Λιόν από τις 17 Οκτωβρίου 1968 – ο Ντιντιέ Ντεσάν ήταν μόλις 2 ημερών!

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: