26.6.16

Ραγκούσης: Η κοινωνία χρειάζεται μια νέα ηγέτιδα πολιτική δύναμη...

Ραγκούσης: Η κοινωνία χρειάζεται μια νέα ηγέτιδα πολιτική δύναμη
«Εδώ και 4 χρόνια βρίσκομαι εκτός πολιτικής με δική μου απόφαση»...
Για τους λόγους που τον οδήγησαν στη δημιουργία της πολιτικής πρωτοβουλίας «Με την επόμενη Ελλάδα», μιλά σε συνέντευξή του στην «Δημοκρατική», ο πρώην υπουργός Εσωτερικών Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ. Γιάννης Ραγκούσης.
Στόχος της πολιτικής πρωτοβουλίας είναι...
όπως λέει, να σταματήσει το σπιράλ θανάτου στο οποίο είμαστε εγκλωβισμένοι, καταθέτει τις προτάσεις του για τον ΦΠΑ στα νησιά, εξηγεί γιατί δεν τον ενδιαφέρει η συζήτηση που γίνεται για την ευρύτερη κεντροαριστερά, υποστηρίζει ότι η κοινωνία χρειάζεται μια νέα ηγέτιδα πολιτική δύναμη και εκτιμά ότι «στην επόμενη Ελλάδα θα μπορέσουμε να οδηγηθούμε μόνο κινούμενοι σε έναν νέο πολιτικό άξονα χωρίς τις παρασιτικές ιδεολογικές αγκυλώσεις και τα ηθικά μειονεκτήματα του πολιτικού άξονα της μεταπολίτευσης».

Αναλυτικά, η συνέντευξη του κ. Γιάννη Ραγκούση:

Κύριε Ραγκούση, να ξεκινήσουμε την συνέντευξη από την «πρεμιέρα» της πολιτικής πρωτοβουλίας «με την επόμενη Ελλάδα». Σε μια περίοδο που η πολιτική και οι πολιτικοί, έχουν απαξιωθεί, εσείς πήρατε την απόφαση να ηγηθείτε μιας νέας πολιτικής πρωτοβουλίας. Ποιοι λόγοι σας ώθησαν να κάνετε αυτό το βήμα;

Εδώ και 4 χρόνια βρίσκομαι εκτός πολιτικής με δική μου απόφαση. Το 2012, εξ αιτίας της λίστας Λαγκάρντ, παραιτήθηκα από μέλος του ΠΑΣΟΚ στο οποίο ήμουν από 18 ετών. Έκτοτε, στη διάρκεια αυτών των 4 ετών δεν περιηγήθηκα από κόμμα σε κόμμα αναζητώντας καρέκλες εξουσίας. Ιδιώτευσα. Έκανα στην πράξη κι όχι στα λόγια την αυτοκριτική μου, μολονότι ποτέ δεν συμμετείχα σε κυβερνήσεις που υπερχρέωσαν τη χώρα πριν το 2009.

Οι λόγοι που με οδήγησαν να ξεκινήσουμε μαζί με πολλούς φίλους από όλη την Ελλάδα αυτήν την πρωτοβουλία, είναι καταρχήν η δραματική πορεία της χώρας. Οι Έλληνες που μοχθούν και δημιουργούν, η νέα γενιά καθώς και οι άνεργοι καθημερινά πλήττονται βάναυσα. Τα παιδιά μας έχουν δικαίωμα να ζήσουν σε μια χώρα η οποία δεν θα κυβερνάται από την απαξίωση, όπως πολύ σωστά επισημαίνετε. Το ότι η πολιτική έχει απαξιωθεί σήμερα είναι ίσως ο βασικότερος λόγος για τον οποίο όσοι έχουμε αποδείξει με την πορεία και το έργο μας στην πολιτική ότι δεν βάζουμε την προσωπική καταξίωση και εξασφάλιση πάνω από το κοινό καλό, πρέπει να βγούμε μπροστά για να δημιουργήσουμε έναν διαφορετικό πολιτικό φορέα αρχών. Η σημερινή πολιτειακή ηγεσία της χώρας το μόνο που κατάφερε να εγγυηθεί στους νέους και τον ενεργό πληθυσμό, είναι παράταση της κρίσης και μετανάστευση. Δεν θα ξεκινούσαμε αυτήν την πρωτοβουλία αν δεν ήμουν σίγουρος ότι η επόμενη Ελλάδα είναι η μόνη λύση.

Τι πρεσβεύει η νέα αυτή πολιτική πρωτοβουλία; Ποια πολιτικά κενά, προσδοκάτε ότι θα καλύψετε;

Αυτό που πρεσβεύουμε είναι πως για να σταματήσουμε το σπιράλ θανάτου στο οποίο είμαστε εγκλωβισμένοι, πρέπει άμεσα να τεθεί σε υλοποίηση το σχέδιο εθνικής ανάταξης που ανακοινώσαμε. Εθνικό σχέδιο 10 ανατρεπτικών αλλαγών που πραγματικά θα μας πάνε στην επόμενη Ελλάδα. Η πολιτική πρωτοβουλία «Επόμενη Ελλάδα» – epomeniellada.gr – δημιουργήθηκε από ανθρώπους που ανεξάρτητα από την ως τώρα συμμετοχή τους στην πολιτική, δίνουν καθημερινά τη μάχη στην πραγματική οικονομία. Στόχος μας πρωτίστως είναι να εκπροσωπήσουμε το υγιές κομμάτι της κοινωνίας μας που δεν έχει αλωθεί από τον παρασιτισμό του κομματικού κράτους της παλαιοδεξιάς και της νεοαριστεράς, τους Έλληνες που διώκονται εντός ή εκτός της χώρας από τον παρασιτικό κρατισμό και ζημιώνονται από την παρασιτική κρατικοδίαιτη επιχειρηματική δραστηριότητα. Το όραμά μας είναι η δημιουργία ενός ολόκληρου νέου πολιτικού άξονα στον οποίο θα κυριαρχεί η ανάγκη πραγματοποίησης των 10 ανατρεπτικών αλλαγών, αντί ο λαϊκισμός και οι παρωχημένες ιδεολογίες.

Σε ποιους απευθύνεται η «Επόμενη Ελλάδα»;

Απευθυνόμαστε ακριβώς στους ανθρώπους που μοχθούν, παράγουν, δημιουργούν αξία και υπερασπίζονται αξίες στον ιδιωτικό η δημόσιο τομέα, στις επιχειρήσεις, τις τέχνες, τις επιστήμες. Σε όλους όσοι ονειρεύονται μια Ελλάδα δίκαιη που να χωράει όλους όσοι είναι ή αισθάνονται Έλληνες , κι όχι μόνο του μισούς που καταφέρνουν να «βολεύονται» χάρη στο κομματικό κράτος. Απευθυνόμαστε σε όσους θέλουν μια Ελλάδα με νέο παραγωγικό μοντέλο, οικονομικά εύρωστη, με αξιοκρατία, αξιοπρέπεια, σοβαρότητα που να αξιοποιεί τις δυνάμεις και τον πλούτο της προς όφελος όλης της κοινωνίας και όχι μόνο συγκεκριμένων προνομιούχων. Κυρίως απευθυνόμαστε στους ανέργους και τη νέα γενιά που αυτή τη στιγμή τελούν υπό διωγμό από τη χώρα γιατί άδικα σηκώνουν όλο το βάρος της κρίσης ως θύματα του κομματικού παρασιτισμού.

Διαβάστε ολόκληρη την συνέντευξη, ΕΔΩ...

Δεν υπάρχουν σχόλια: