18.6.16

Σκληρές ειρωνείες από Daily Mail προς Ελλάδα...



...για την εγκατάλειψη των ολυμπιακών εγκαταστάσεων...

Ένα επιθετικό κι άκρως ειρωνικό δημοσίευμα φιλοξενεί η Daily Mail για τις ολυμπιακές εγκαταστάσεις του 2004. Το βρετανικό Μέσο κάνει λόγο για...
«Ελληνικά ερείπια, αρχαία και μοντέρνα: Το ένα χτίστηκε πριν χιλιάδες χρόνια, το άλλο για τους Ολυμπιακούς του 2004. Μπορείτε να πείτε ποιο είναι ποιο;».

Στο άρθρο γίνεται λόγος για το εγκαταλελειμμένο Ολυμπιακό Κέντρο Κανόε-Καγιάκ Σλάλομ, στο συγκρότημα του Ελληνικού.

«Ερημο, εγκαταλελειμμένο, γεμάτο με ζιζάνια είναι οι άλλοτε αστραφτερές ελληνικές Ολυμπιακές εγκαταστάσεις, οι οποίες τώρα μένουν άδειες και δύσκολα διαφέρουν από τα γνωστά ερείπια της αρχαίας Αθήνας», γράφει η βρετανική ιστοσελίδα και συνεχίζει:

«Τα ερείπια του Ολυμπιακού Κέντρου Κανόε Καγιάκ Σλάλομ, που χτίστηκε πριν από μία δεκαετία, έχει μια παράξενη ομοιότητα με το Θέατρο του Διονύσου - ένα από τα πιο δημοφιλή τουριστικά αξιοθέατα της πόλης, που χρονολογείται από τον 4ο αι. π.Χ.».

Οπως γράφει χαρακτηριστικά, πλέον, το Κέντρο, που κόστισε πάνω από 4 εκατ. ευρώ, είναι γεμάτο θάμνους, μεταξύ των διαζωμάτων και των καθισμάτων.

«Το γήπεδο που κάποτε φιλοξένησε αγώνες μπέιζμπολ και σόφτμπολ μοιάζει σκονισμένο, άχρωμο και ερημικό».

Η Daily Mail εξηγεί πως οι Αγώνες κόστισαν τόσο πολύ στην Αθήνα, επειδή βιάζονταν με μανία να προλάβουν τις προθεσμίες, κάτι που εκτόξευσε τα έξοδα.

«Ηταν μια σπατάλη χρημάτων και όλα για το θεαθήναι. Κόστισε πολύ», είχε πει ο Δημήτρης Μάρδας, τότε γενικός γραμματέας εμπορίου.

Από την πλευρά του ο Πύρρος Δήμας είχε δηλώσει για τα εγκαταλελειμμένα ακίνητα πως «απλά κάναμε το μεγαλύτερο λάθος στην ιστορία μας: απενεργοποιημένα, κλειδωμένα γήπεδα, που αφήσαμε σε κομμάτια. Με όλα να τελειώνουν εκεί».

topontiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: