25.6.16

EURO 2016: Στους «8» η Πολωνία...


Η Πολωνία έγινε η πρώτη ομάδα που πήρε το «εισιτήριο» για τους προημιτελικούς του EURO 2016, καθώς επικράτησε με 5-4 στα πέναλτι (1-1 ο κανονικός αγώνας και η παράταση) της Ελβετίας στο Σεντ Ετιέν.

Η φάση των...
νοκ άουτ αγώνων του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ξεκίνησε με παιχνίδι-θρίλερ, το οποίο κρίθηκε στη «ρώσικη ρουλέτα», με τους Πολωνούς να αποδεικνύονται πιο εύστοχοι και πιο ψύχραιμοι, καθώς πέτυχαν γκολ στα 5 πέναλτι που εκτέλεσαν, σε αντίθεση με το συγκρότημα του Πέτροβιτς, που έχασε το δεύτερο με τον Τσάκα.

«Ήρωας» της Πολωνίας ήταν ο Λούκας Φαμπιάνσκι. Ο 31χρονος τερματοφύλακας της Σουόνσι ήταν αυτός που εκπληκτικές αποκρούσεις κράτησε την ομάδα του μέσα στη διεκδίκηση της πρόκρισης, καθώς ήταν αυτός που με δύο μεγάλες επεμβάσεις σε κεφαλιά και πλασέ του Ντερντιγιόκ στην παράταση κράτησε «όρθια» την ομάδα του Άνταμ Ναβάλκα και την οδήγησε στη διαδικασία των πέναλτι.

Οι Ελβετοί ήταν καλύτεροι στο δεύτερο ημίχρονο, είχαν δοκάρι με τον Σεφέροβιτς για να ισοφαρίσουν νωρίτερα, ενώ στο έξτρα ημίωρο «άγγιξαν» δύο φορές το γκολ της νίκης με τον Ντερντιγιόκ, αλλά ο Φαμπιάνκσι τους «χάλασε τα σχέδια». Η Πολωνία άνοιξε το σκορ στο 40΄ με το πλασέ του Μπλαστσικόφσκι, κρατούσε τη νίκη-πρόκριση μέχρι το 82΄, αλλά ο Σακίρι με το καταπληκτικό βολ πλανέ έστειλε το ματς στην παράταση (1-1).

Στη «ρώσικη ρουλέτα» κρίθηκαν όλα στο γήπεδο της Σεντ Ετιέν. Ο Λιχτστάινερ έκανε το 1-0 για την Ελβετία, ο Λεβαντόφσκι ισοφάρισε για τους Πολωνούς, ο Τσάκα αστόχησε στη συνέχεια, ενώ ο Μίλικ έδωσε προβάδισμα στην ομάδα του Ναβάλκα με 2-1.

Ο Σακίρι ισοφάρισε 2-2 για την Ελβετία, αλλά οι Γκλικ με το 3Χ3 έβαλε ξανά μπροστά την Ελβετία με 3-2. Το 3-3 έκανε ο Σαρ, με τον Μπλαστσικόφσκι να κάνει το 4-3 για την Πολωνία. Ο Ροντρίγκες ισοφάρισε 4-4 και ο Κριχόβιακ έστειλε την Πολωνία στους «8» του EURO...

naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: