26.6.16

Ανακοινώθηκε ο επικεφαλής της «Task Force Brexit»...

Βρετανία - Ευρώπη
Ένας Βέλγος διπλωμάτης αναλαμβάνει επικεφαλής της «Task Force Brexit», της αρμόδιας ομάδας για να διαπραγματευτεί τη διαδικασία εξόδου της Βρετανίας από την ΕΕ, μετά από σχετική απόφαση της.. ΕΕ.

Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, γνωστοποίησε το Σάββατο πως ο Ντιντιέ Ζέους που ήταν μέχρι σήμερα διευθυντής των τομέων Μεταφορών, Τηλεπικοινωνιών και Ενέργειας του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, θα οργανώσει τη διαδικασία της αποχώρησης της Βρετανίας σύμφωνα με το άρθρο 50 της Συνθήκης της Λισαβόνας. Τη είδηση μετέδωσε το ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο VRT.

Ο 50χρονος διπλωμάτης έχει διατελέσει επίσης εκπρόσωπος του φιλελεύθερου πρώην πρωθυπουργού του Βελγίου και νυν ευρωβουλευτή Γκι Φερχόφσταντ, καθώς και προσωπάρχης του γραφείου του πρώτου προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, του συμπατριώτη του Χέρμαν Βαν Ρομπέι.

«Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι υπάρχει μια 'ομάδα εργασίας' που θα ασχοληθεί με όλες τις διαπραγματεύσεις», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο εκπρόσωπος του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ, προσθέτοντας ότι βέλγος αξιωματούχος ασχολείται τώρα με τις προπαρασκευαστικές εργασίες για τις διαπραγματεύσεις που θα αρχίσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: