30.7.16

Απασφάλισε ο Ερντογάν: Νέες κατηγορίες κατά των ΗΠΑ για το πραξικόπημα και πογκρόμ παντού...

Απασφάλισε ο Ερντογάν: Νέες κατηγορίες κατά των ΗΠΑ για το πραξικόπημα και πογκρόμ παντού Σε ένα ατελείωτο πογκρόμ σε στρατό, δημόσιους υπαλλήλους και μέσα ενημέρωσης μέχρι και επιχειρηματίες επιδίδεται εδώ και...
δύο εβδομάδες ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με ευκαιρία το αποτυχημένο πραξικόπημα. Στο μεταξύ ο υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο διεξαγωγής δημοψηφίσματος σχετικά με την επαναφορά της θανατικής ποινής για τους πραξικοπηματίες ενώ ο Ερντογάν στοχοποιεί αμερικανό στρατηγό.

Περισσότεροι από 60.000 στρατιωτικοί, δικαστικοί, αστυνομικοί, δημόσιοι υπάλληλοι και δάσκαλοι καρατομήθηκαν ή τέθηκαν σε διαθεσιμότητα προκειμένου να διερευνηθούν τυχόν σχέσεις τους με τον υπ’ αριθμόν 1 εχθρό του Ερντογάν που δεν είναι άλλος από τον ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν.
Συνολικά οι τουρκικές Αρχές έχουν θέσει υπό κράτηση περισσότερους από 18.000 ανθρώπους, εκ των οποίων οι 9.677 έχουν συλληφθεί κι αναμένεται η δίκη τους δήλωσε σήμερα ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας Εφκάν Αλά στο κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο TRT Haber. Ο υπουργός ανέφερε επιπλέον ότι ανεστάλη η ισχύς των διαβατηρίων σχεδόν 50.000 ανθρώπων.

Μετά και το νεότερο πογκρόμ που εξαπέλυσε προχθές το βράδυ στον κλάδο της ενημέρωσης φιμώνοντας περισσότερα από 130 μέσα ενημέρωσης, μεταξύ των οποίων τρία πρακτορεία ειδήσεων, 16 τηλεοπτικοί σταθμοί και 45 ημερήσιες εφημερίδες, και την σύλληψη 42 δημοσιογράφων, σειρά σήμερα είχε ο τομέας των επιχειρήσεων.

Συγκεκριμένα σήμερα τέθηκαν υπό κράτηση τρεις σημαντικοί τούρκοι επιχειρηματίες, μεταξύ των οποίων και ο Μουσταφά Μποϊντάκ, πρόεδρος του ομίλου Boydak Holding και του Εμπορικού Επιμελητηρίου του Καΐσερι, πόλη που περιλαμβάνεται στις Τίγρεις της Ανατολίας, τις πόλεις της ταχείας οικονομικής ανάπτυξης μετά το 2003, στα χρόνια του Ερντογάν.

Επίσης συνελήφθησαν δύο στελέχη της εταιρείας του, όπως μετέδωσε το φιλοκυβερνητικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, ο Σουκρού Μποϊντάκ και ο Χαλίτ Μποϊντάκ. Η αστυνομία αναζητεί τον πρώην πρόεδρο του ομίλου Χατζί Μποϊντάκ, καθώς και τους Ιλιάς και Μπεκίρ Μποϊντάκ, για τους οποίους έχουν εκδοθεί εντάλματα σύλληψης.

Ο όμιλος Boydak Holding δραστηριοποιείται στους τομείς της ενέργειας, των χρηματοοικονομικών, των επίπλων, όπου διατηρεί τις πολύ γνωστές στην Τουρκία φίρμες Istikbal και Bellona.

Στο μεταξύ συνεχίζονται οι «εκκαθαρίσεις» στον δημόσιο τομέα.  Χθες η κυβέρνηση προχώρησε στην απόλυση 88 υπαλλήλων του υπουργείου Εξωτερικών σύμφωνα με τον υπουργό Μεβλούτ Τσαβούσογλου... 

Για να διαβάσετε ολόκληρο το άρθρο, πατήστε ΕΔΩ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: